Vrouw geeft vakman vaker fooi dan man • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Vrouw geeft vakman vaker fooi dan man


Op de klusmarkt is het krijgen van fooi veel minder vanzelfsprekend dan in de horeca. Slechts 8 procent van de Nederlanders geeft altijd fooi aan een vakman na het afronden van een klus. Dit blijkt uit onderzoeksresultaten van de Klusmonitor van Werkspot.

 

Vrouwen blijken iets guller dan mannen: er zijn bijna 200.000 meer vrouwen dan mannen die altijd fooi geven. Daarnaast is het percentage dat nooit een fooi geeft bij mannen hoger dan bij vrouwen. Dit is respectievelijk 41 versus 37 procent.

 

Ouderen vrijgeviger

Het onderzoek laat ook zien dat ouderen iets vrijgeviger zijn dan jongeren. 14 procent van de 65-plussers geeft altijd fooi, tegenover slechts 5 procent van de jongeren. Wat echter wel opvalt is dat als jongeren fooi geven, dit een hoger bedrag is dan de meeste ouderen geven. Bij een klus van 500 euro beloont 11 procent van de jongeren de vakman met een bedrag van 50 tot 100 euro, net als 7 procent van de 65-plussers. Een fooi van 5 tot 25 euro is het populairst: bijna de helft (49 procent) van de ouderen kiest hiervoor, tegenover 39 procent van de jongeren.

‘Als we de resultaten interpreteren, kunnen we zeggen dat vakmannen het meest kans maken op fooi bij het klussen voor oudere vrouwen’, concludeert Ronald Egas, ceo van Werkspot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Brabants onderzoek naar zeewier in verf

Europese verfproductie krabbelt op

Coating om nachtkijkers te bedriegen

Asbesthoudende coating verwijderen (video)

Onderzoekers: Asbest verwijderen meer risico-gestuurd


Naar archief >