Reflecterende belijning fietspaden werkt • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Reflecterende belijning fietspaden werkt


Je kunt het wel vinden en/of roepen, nu is het onderzocht. Op fietspaden zonder verlichting levert reflecterende markering een goede bijdrage aan veilig fietsen in het donker. Dat blijkt uit een studie van Antea Group, in opdracht van de provincie Noord-Brabant.

 

Het onderzoek vond het afgelopen jaar plaats langs de N631 (tussen Rijen en Oosterhout). Daar zijn enkele proefvakken ingericht met diverse soorten markeringen, die vergeleken zijn met de situatie zonder markering.

 

In het onderzoek zijn negen soorten markeringen getest, van innovatieve lichtgevende markeringen tot traditionele wegenverf. Scholieren en senioren zijn tijdens de testfase rechtstreeks ondervraagd naar hun bevindingen. Ook wegbeheerders hebben ervaringen gedeeld en de provincie heeft met filmbeelden op de fiets de verschillende situaties vastgelegd.

 

Antea Group is op basis hiervan tot een afweging en advies gekomen. Dit advies is door de provincie overgenomen tot uitvoeringsbeleid: alle fietspaden langs provinciale wegen in Brabant krijgen aan weerszijden de geadviseerde doorgetrokken, reflecterende markering. Op de fietspaden tussen Rijen en Oosterhout wordt de voorkeursbelijning over het gehele wegvak nog voor de winter aangebracht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Coating om nachtkijkers te bedriegen

De Betere Schilder: RI&E ook voor niet-leden

Protocol: samen in de bus màg als het moet

Schilder Ad gaat met pensioen (en toch ook niet)

Qlayers grijpt net naast Startup-prijs


Naar archief >