Raadhuis Vught krijgt originele tooi terug • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Raadhuis Vught krijgt originele tooi terug


Het raadhuis in Vught krijgt zijn oorspronkelijke kleur terug. Deze historische grijsgroene tint geeft het rijksmonument voor het eerst sinds 1950 zijn originele aanzicht, meldt de gemeente Vught, opgetekend door het Brabants Dagblad.

In de jaren dertig transformeerde landhuis ‘Huize Leeuwenstein’ (1900) tot gemeentehuis van Vught. Architect H.W. Valk tekende voor de ingrijpende verbouwing. De verschillen in steensoorten en metselwerk werden gecamoufleerd met een ‘minerale verf in lichte kleurstelling’. Bij de volgende schilderbeurten werd de kleur steeds iets gewijzigd totdat bij onderhoudswerkzaamheden in de jaren tachtig de oude verflagen zijn verwijderd en het hele raadhuis zuiver wit is geschilderd. Ook andere geschilderde delen kregen toen een nieuwe kleur.

Bij de huidige renovatie bleek dat er bij de vensters en beelden toch nog restanten van de oude verflagen te vinden waren. Zo is de oorspronkelijke kleur achterhaald, waarvan zondag staaltjes werden getoond tijdens Open Monumentendag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Chroom-6 in brug bij Nederasselt

SchildersVAKTV | Schilderspret in Druten

SchildersVAKTV: Luxeproject en tips voor decoratieschilders

Renovatie & Monument verplaatst naar oktober

Nieuwe prijs voor renovatie-oplossingen


Naar archief >