Qlayers grijpt net naast Startup-prijs • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Qlayers grijpt net naast Startup-prijs


Qlayers, dat industriële coatings print, heeft deze week net naast de Startup van het Jaar-award van Sprout gegrepen.

Het jonge duurzame techbedrijf uit Delft wist al wel 1,3 miljoen euro op te halen uit de markt, zonder daarvoor een aandeel weg te geven. ‘Als je iets unieks hebt, zijn bedrijven soms bereid daaraan te doneren’, zegt directeur Josefien Groot (25) tegenover Sprout. ‘Een belang weggeven is dan totaal niet nodig.’

De printtechniek die zij samen met Ruben Geutjens (30) ontwikkelde, voorziet vliegtuigen en schepen van een coating met speciale microstructuren – een soort haaienhuid – die zorgt voor minder weerstand van water en lucht. Dat scheelt niet alleen brandstof en slijtage, maar ook manuren en vermorste coating. Het leverde het tweetal vorig jaar de titel Startup van de Week op bij Sprout en bij de jaarverkiezing wist het bedrijf het tot de laatste drie te schoppen.

Qlayers speelde zichzelf vorig voorjaar al in de kijker bij het Paint The Future-evenement van AkzoNobel. Dat leidde tot een samenwerking: de multinational levert verf aan de startup. ‘Goed voor onze geloofwaardigheid’, meent Groot.

Bron: Sprout.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Coating moet lantaarnpalen beschermen

Prijs voor Akzo-scheepsverf

Sigma Coatings gaat biobased


Naar archief >