Ga naar hoofdinhoud

PPG neemt ProCoatings over


Het Amerikaanse verfconcern PPG maakt bekend dat het verfgroothandel ProCoatings overneemt. Naar verwachting wordt deze transactie in het eerste kwartaal van 2018 afgerond. Over de financiële details van de overname wil men niets kwijt.

“ProCoatings is een goed geleide onderneming en biedt een uitstekende klantenservice aan een gevarieerd klantenportfolio in het westen en noorden van Nederland,” zegt Jean-Marie Greindl, senior vice president Global Architectural Coatings bij PPG.

Hij is tevens president van PPG Europe, Middle East & Africa (EMEA). “Deze overname biedt ons bedrijf nog meer mogelijkheden om onze klanten te ondersteunen en onze aanwezigheid in deze belangrijke markt te versterken.”

ProCoatings is een  onafhankelijke verfgrossier met een breed assortiment van meer dan 10.000 producten en diensten. Vanuit 23 filialen levert het professionele bouwverven, lakken, industriële coatings, vloersystemen en een breed scala aan schildersgereedschappen aan de markt.

Oscar Weber

Sinds 2012 staat Oscar Weber als algemeen directeur aan het roer van ProCoatings. Eerder was hij directeur van Sigma Coatings (PPG).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verfvlek van PPG-stakingen spreidt zich uit

Medewerkers AkzoNobel zamelen ongebruikte verf in voor goede doel

Knalgeel huis in Hilversum verschiet noodgedwongen van kleur

PPG breidt uit in Brazilië

‘Hoeveelheid afvalstromen van schildersbedrijven is beperkt’


Naar archief >