Ga naar hoofdinhoud

PPG langer in zee met ‘magisch koninkrijk’ Disney


Donald Duck, Mickey Mouse en Goofy goed uit de verf laten komen. Voor die schone taak staat PPG de komende jaren. Het verfconcern, een van de drie grootste wereldwijd en in Nederland beheerder van onder meer Sigma Coatings, is een alliantieovereenkomst aangegaan met Walt Disney Corporation. Daarmee verlengen zij hun samenwerking.

Beeld: Shutterstock

De Disney-themaparken in Florida en Californië worden vanaf nu alleen nog maar met PPG geschilderd. In een ronkend bericht steken beide partijen elkaar uitgebreid de loftrompet toe. Dat Disney en PPG al meer dan vijftig jaar samenwerken, komt volgens Jaime Irick – vicepresident van PPG Architectural Coatings in de VS en Canada – ‘doordat beide bedrijven het belang begrijpen van het creëren van magische, inspirerende en boeiende ruimtes’.

Een keur aan PPG-verven moet zorgen voor ‘gejuich van gasten die zowel landen als sterrenstelsels verkennen’. De meer dan 30.000 kleuren die de Amerikaanse verffabrikant speciaal voor Disney heeft ontwikkeld, spelen daarbij een belangrijke rol. Deze – volgens PPG unieke – tinten zijn bij monde van Irick niets minder dan betoverend. ‘We kijken ernaar uit de komende jaren de officiële leverancier van verf, afwerking en coatings te zijn voor Disney.’

De overeenkomst betreft álle onderdelen van de parken; zowel de attracties als de restaurants, maar ook bijbehorende faciliteiten. Pretparken van het concern buiten de Verenigde Staten, zoals in Parijs of Shanghai, vallen voorshands buiten de overeenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verfvlek van PPG-stakingen spreidt zich uit

PPG breidt uit in Brazilië

PPG-mensen kalefateren wijkcentrum op

SprayMaster als kunstschilder-apparaat (video)

PPG investeert miljoenen in poedercoatings


Naar archief >