Ga naar hoofdinhoud

PPG: ‘geen interesse meer in AkzoNobel’


Na de hectiek eerder jaar dit over de voorgenomen overname van AkzoNobel door PPG Industries (o.a. Sigma Coatings), is er nu duidelijkheid. Topman Michael McGarry van PPG liet zijn aandeelhouders weten geen interesse meer in AkzoNobel (o.a. Sikkens) te hebben.

Oorzaak zouden de onrust rond de wisselingen in de leiding van Akzo en de haperende resultaten van het Nederlandse verfproducent zijn. Niet alleen topman Ton Büchner vertrok recentelijk, ook financieel topvrouw Maëlys Castella vertrok om gezondheidsredenen.

Daarnaast is McGarry niet onder de indruk van de meest recente economische cijfers van AkzoNobel. In korte tijd gaf AkzoNobel twee keer een winstwaarschuwing af.

McGarry zegt tevreden te zijn met de huidige aan- en verkopen waarmee PPG bezig is, maar geeft aan ogen en oren open te houden voor mogelijke overnames van Europese familiebedrijven in de verfmarkt. Het Amerikaanse bedrijf heeft voor acquisities in 2017 en 2018 3,5 miljard dollar gereserveerd, waarvan er tot nu toe 700 miljoen zijn uitgegeven aan de aankoop van de in Engeland gevestigde verffabrikant Crown Group en de terugkoop van eigen aandelen, staat in het verslag over het derde kwartaal, dat vorige week uitkwam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


VVVF begroet nieuwe voorzitter met chocohamer

AkzoNobel en PPG profiteren niet van duurdere verf

Axeco participeert in Hagemans Vastgoedonderhoud

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

Schilders moeten dieper in buidel tasten voor verf


Naar archief >