Ga naar hoofdinhoud

Poederverffabrikant RAW Paints failliet


RAW Paints, maker van duurzame verf, is failliet verklaard. Over de oorzaak van het faillissement kan curator John Dullaart nog niets zeggen, schrijft het Financieele Dagblad. Het onderzoek hiernaar loopt nog. Wel zegt hij dat een doorstart er niet in zit.

Willemijn Wortelboer van RAW Paints in betere tijden.

De onderneming bracht minerale verfpoeder op de markt, die voor gebruik moest worden gemengd met water. De inhoud van een gangbaar verfblik bestaat voor zestig procent uit water. Verfpoeder neemt minder ruimte in beslag, en kan hierdoor efficiënter en daardoor met minder CO₂-uitstoot getransporteerd worden. Ook zaten er geen schadelijke oplosmiddelen in de verfpoeder van het in 2015 opgerichte RAW Paints.

Na het winnen van de Accenture Innovation Awards (AIA) in 2018, ging het in de jaren daarna ogenschijnlijk goed met het bedrijf. In de coronajaren steeg het aantal online bestellingen: thuiszitten bracht de Nederlander aan het klussen, zag ook oprichtster Willemijn Wortelboer van RAW. Kort voor de uitbraak van de pandemie interviewde de SchildersVakkrant haar nog.

Olav van Caldenborgh, die ruim twee decennia leiding gaf aan de door zijn vader Joop opgezette chemiedistributeur Caldic, bezat met zijn investeringsmaatschappij Calm Investments een deel van de aandelen van het duurzame verfbedrijf. In de jaarrekening van 2022 schreef hij dat RAW Paints Holding en dochterbedrijf RAW Paints BV te maken kregen met ‘een teruglopende omzet en lagere marges’.

Wortelboer meldde in april 2022 op LinkedIn al uit het bedrijf te stappen. Haar activiteiten heeft ze naar eigen zeggen doorgezet in twee nieuwe bedrijven: White Pigments en Bold Paint. Of haar vertrek te maken heeft met de verslechterde positie van RAW Paints is onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Raw Paints leed al jaren flinke verliezen

Failliet Pruis Schilderwerken maakt doorstart

Zoektocht naar duurzame verf met Arabische gom

Nieuwe vlog van Richard: duurzame verven op een opfrisproject (SchildersVAKTV)

VVVF stelt ambities biobased verf bij


Naar archief >