Poedercoatings AkzoNobel op wolkenkrabber Warschau • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Poedercoatings AkzoNobel op wolkenkrabber Warschau


Warschau krijgt binnenkort een 310 meter hoge wolkenkrabber, die met een hoogwaardig poedercoatingsysteem van AkzoNobel zal worden beschermd tegen de soms heftige weersomstandigheden in de Pollse hoofdstad.

Met een hoogte van 310 meter gaat de Varso Tower de skyline van de Poolse hoofdstad bepalen. De toren krijgt een gestroomlijnde zwarte buitenkant waarvoor gebruik gemaakt is van de poedercoating Interpon D2525.

Deze super durable topcoat is gebruikt om de beplating en de profielen de markante kleur Noir Sablé te geven. Een Interpon Redox Plus primer staat aan de basis van dit verfsysteem.

AkzoNobel is een van de bedrijven die aan dit project werkt. Het wereldberoemde architectenbureau Foster and Partners heeft het ontwerp voor de toren gemaakt.

“Het is inspirerend om samen met enkele van de toonaangevende namen uit de industrie aan dit prestigieuze project te werken”, zegt Mattijn Klaver, Sales Manager Benelux voor AkzoNobel Powder Coatings. “Klanten willen een bijzonder uiterlijk in topkwaliteit. Ons Interpon D2525 super durable assortiment is verkrijgbaar in prachtige en trendy kleuren en afwerkingen. De coatings gaan daarnaast heel lang mee en combineren duurzaamheid met economische voordelen in applicatie.”

Als de bouw van de Varso Tower in 2020 voltooid is maakt het gebouw deel uit van een gebied dat tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd raakte en nu wordt herontwikkeld. De toren, met verschillende zakelijke bestemmingen krijgt een observatiedek op de 53ste verdieping, met een spectaculair uitzicht over de gerevitaliseerde omgeving.

Artist impression van de Varso Tower

Het Interpon-systeem biedt de toren, volgens AkzoNobel, bescherming tegen zware omstandigheden zoals felle zon, harde wind en heftige regenbuien. Het voldoet ook aan de criteria voor duurzaam bouwen, aangezien geen van de poeders vluchtige organische stoffen (VOS) of zware giftige metalen bevat.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


SchildersVAKTV bij jongste schilder Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven

Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer

Extra geld voor begeleiding kwetsbare jongeren naar werk

Wiltec organiseert ontwerpwedstrijd mondkapjes op school


Naar archief >