Platform RGS publiceert Gedragscode Mededinging • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Platform RGS publiceert Gedragscode Mededinging


Bij Resultaat Gericht Samenwerken werken opdrachtgevers en opdrachtnemers zeer nauw samen. Een risico is dat er zo een economische machtspositie ontstaat die de vrije concurrentie belemmert. Er is nu een code die helpt dit risico te ondervangen.

De Gedragscode Mededinging, die in overleg met OnderhoudNL is opgesteld, benoemt de mededingingsrisico’s en de beheersmaatregelen die genomen moeten worden om deze te vermijden. De Mededingingswet verbiedt het vormen van kartels en het misbruiken van economische machtsposities. Afspraken die de concurrentie beperken zijn volgens deze wet verboden tenzij deze objectieve voordelen opleveren voor klanten.

De Gedragcode Mededinging zal onderdeel worden van een herziene uitgave van  de Leidraad Resultaat Gericht Samenwerken, die in 2019 zal verschijnen. De Leidraad zal dan tevens uitgebreid worden met een publicatie over strategisch vastgoedonderhoud vanuit het perspectief van de woningcorporaties. De publicatie heet Vastgoedfunctie Ontrafeld, geschreven door Olaf Piekhaar van adviesbureau Key-Vision. Deze publicatie verschijnt in januari.

Eerder dit jaar verscheen al de RGS Routenkaart CO2, die beeld brengt welke stappen er nodig zijn om grote delen van het woningbezit van corporaties te verduurzamen. De publicaties zijn een initiatief van het Platform RGS.

     


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven

Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer


Naar archief >