Opleiding Technisch Leidinggevende nu ook in Noord-Holland • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Opleiding Technisch Leidinggevende nu ook in Noord-Holland


Het Horizon College in Noord-Holland, met circa 12.500 leerlingen het grootste ROC boven het Noordzeekanaal, biedt vanaf september de nieuwe, eenjarige opleiding ‘Technisch Leidinggevende niveau 4’ aan.

Het  Horizon College is – naast het Nova College (daar kan men deze opleiding vooralsnog alleen op het gebied van autotechniek volgen) – de enige school in Noord-Holland die de nieuwe leergang aanbiedt en hoopt daarom op veel inschrijvingen.

‘Zeker in onze provincie is het voor de schilder moeilijk om na de bekende Niveau 3-opleiding een vervolg te kunnen kiezen’, zegt docent Marcel van der Veldt van het Horizon College. ‘Dus de nieuwe opleiding biedt kansen voor schilders en ook voor andere technische beroepen zoals timmerman, tegelzetter, installateur en dergelijke.’

Van der Veldt is de drijvende kracht achter de start van de nieuwe opleiding op zijn mbo-school. De leergang is ontwikkeld door Kenniscentrum Savantis en wordt op de locatie Heerhugowaard aangeboden.

Er zijn vier modules: Introductie, Communicatie, Projectmanagement en Leidinggeven. Daarnaast staan de vakken Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & burgerschap op het lesrooster. Goed zijn in je vak betekent niet automatisch dat je ook goed leiding kunt geven. Dergelijke vaardigheden leren de cursisten in de opleiding.


Op diverse mbo-scholen in andere provincies wordt de opleiding eveneens aangeboden. Als vooropleiding is mbo-diploma Niveau 3 (technisch) vereist. Deelnemers hebben een werkgever voor minimaal twintig uur in de week en gaan één dag per week naar school.Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


RLT Z brengt kwastenkoker Van Dam’s in beeld

Finalisten Beste Leerbedrijf én Leermeester bekend

Prijs RAW Paints op Duurzame Dinsdag

Baan als schilder lonkt voor acht werkzoekenden

AGC sluit floatglasoven door coronacrisis


Naar archief >