Opleiding Erfgoed Schilderen start in januari • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Opleiding Erfgoed Schilderen start in januari


Het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen en OnderhoudNL Restauratieschilders starten in januari de nieuwe opleiding Erfgoed Schilderen. Er is veel interesse voor.

Het aantal aanmeldingen loopt hard op, dus mocht een bedrijf interesse hebben in deelname, dan is snel inschrijven raadzaam aan om zeker van een plek te zijn, adviseert OnderhoudNL.

De opleiding is bedoeld voor onderhoudsschilders (minimaal Niveau 3, gezel schilder opgeleid), die in hun dagelijkse werk regelmatig te maken hebben met monumenten en graag hun vakkennis willen verdiepen om ook deze bijzondere categorie gebouwen op een goede manier mede te onderhouden. 

Met de opleiding Erfgoed Schilderen leren erfgoedschilders over het instandhouden van monumenten. Bij de werkzaamheden wordt niet alleen het bestek gevolgd, maar wordt ook geleerd zelf na te denken over hoe een monument het beste in stand kan worden gehouden.


Inhoud opleiding

Module 1 biedt een introductie op de monumentenzorg. De vakken Bouwgeschiedenis en Organisatie Bouwproces geven de noodzakelijke achtergrondkennis om verantwoord aan monumenten van vaak honderden jaren oud te werken.

In de modules 2 tot en met 7 ligt de focus op de vaardigheden en technieken die de erfgoedschilder moet kennen.


Schilders die vallen onder de CAO van het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf, kunnen een opleidingssubsidie tot € 2.500,- aanvragen bij de Stichting Mijn Carrière.

Lees hier meer over de opleiding.


Deel via:

2 reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Kleurrijke pigmenten voor Schildersvakopleiding Friesland

Harings fabeldier in Amsterdam schittert weer

Nimeto Experience als alternatief voor open dag

Eerste positieve test voor anti-covidverf

Vooral schilders in de fout met onveilige rolsteigers


Naar archief >