Ondernemersvertrouwen op hoog niveau • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Ondernemersvertrouwen op hoog niveau


Ondernemers zijn zeer positief over de ontwikkeling van de omzet, investeringen en werkgelegenheid. Het ondernemersvertrouwen heeft het hoogste punt sinds 2008 bereikt. Dat blijkt uit de nieuwste COEN-enquête, aldus MKB-Nederland op haar website.

MKB-Nederland en VNO-NCW verwachten dat de hoge economische groei volgend kwartaal doorzet. De nieuwe COEN-cijfers bevestigen het positieve economische nieuws van het Centraal Planbureau.

Groei

Bedrijven zijn erg positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid. Eén op de drie bedrijven verwacht een groei van de werkgelegenheid in het komende kwartaal. Vooral in de zakelijke dienstverlening en de bouw zijn de ondernemers positief gestemd.

Personeelstekort

De groei van de werkgelegenheid leidt tot ervaren personeelstekorten. Eén op de zes bedrijven voelt zich echter belemmerd in hun bedrijfsactiviteiten als gevolg van personeelstekorten. Met name in de IT-dienstverlening is de vraag groot: daar ervaart één op de drie bedrijven een tekort aan geschikte arbeidskrachten.

De grotere vraag naar personeel hangt onder andere samen met de aanhoudende groei in bedrijvigheid van het bedrijfsleven. Het ondernemersvertrouwen, de sentimentsindicator voor ondernemend Nederland, is met 15,9 het hoogst sinds het begin van de meting eind 2008. Het vertrouwen onder de ondernemers in de bouwnijverheid en groothandel scoort daarin het best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Overheid werpt eerste reddingsboei naar ondernemers

Valse diploma’s in sectoren met krapte

Verzekeringspakket als antwoord op politieke belofte

Bouwketen verwacht groei in 2019

1000 ondernemers met financiële problemen geholpen


Naar archief >