Onderhoudsinspectie van tien Zeeuwse rijksbruggen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Onderhoudsinspectie van tien Zeeuwse rijksbruggen


In augustus en september vinden bij tien Zeeuwse rijksbruggen inspecties plaats om de precieze werkzaamheden en planning te bepalen in aanloop naar toekomstig groot onderhoud. Onder andere het schilderwerk wordt nader bekeken.

De bruggen die worden geïnspecteerd zijn de 2 Bathse bruggen, 2 Kreekrakbruggen, de Leidingenbrug, Postbrug (foto), Slaakbrug, Tholensebrug, Vlakebrug en Vossemeersebrug.

Deze rijksbruggen zijn gebouwd in de jaren 70, 80 en 90 van de vorige eeuw, verschillende onderdelen naderen het einde van hun levensduur.

Alle onderdelen van de brug worden geïnspecteerd: de verflaag, de steunpunten, voegovergangen, betonconstructies, het rijdek, damwanden, elektrotechnische installaties en de terreinen rondom bruggen. Het gaat om visuele inspecties (verftechnisch onderzoek e.a.), maar ook om het nemen van betonmonsters, asfaltmonsters en bijvoorbeeld ultrasoon onderzoek van het rijdek.

De duur van de inspectie van een brug kan oplopen tot 2 weken. De inspecties zullen hinder veroorzaken voor weggebruikers en vaarweggebruikers, denkt opdrachtgever Rijkswaterstaat.

De Kreekrakbrug over het Rijn-Schelde kanaal zal ondermeer worden geïnspecteerd


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Van Wijk Verf gaat in Elma doen

Glas Award voor Depot Boijmans van Beuningen

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

CAO-onderhandelingen gestart tussen OHNL, LBV, FNV en CNV

SchildersVAKTV: Erik Winkler in de schilderswerkplaats


Naar archief >