Ga naar hoofdinhoud

Onderhoudsinspectie van tien Zeeuwse rijksbruggen


In augustus en september vinden bij tien Zeeuwse rijksbruggen inspecties plaats om de precieze werkzaamheden en planning te bepalen in aanloop naar toekomstig groot onderhoud. Onder andere het schilderwerk wordt nader bekeken.

De bruggen die worden geïnspecteerd zijn de 2 Bathse bruggen, 2 Kreekrakbruggen, de Leidingenbrug, Postbrug (foto), Slaakbrug, Tholensebrug, Vlakebrug en Vossemeersebrug.

Deze rijksbruggen zijn gebouwd in de jaren 70, 80 en 90 van de vorige eeuw, verschillende onderdelen naderen het einde van hun levensduur.

Alle onderdelen van de brug worden geïnspecteerd: de verflaag, de steunpunten, voegovergangen, betonconstructies, het rijdek, damwanden, elektrotechnische installaties en de terreinen rondom bruggen. Het gaat om visuele inspecties (verftechnisch onderzoek e.a.), maar ook om het nemen van betonmonsters, asfaltmonsters en bijvoorbeeld ultrasoon onderzoek van het rijdek.

De duur van de inspectie van een brug kan oplopen tot 2 weken. De inspecties zullen hinder veroorzaken voor weggebruikers en vaarweggebruikers, denkt opdrachtgever Rijkswaterstaat.

De Kreekrakbrug over het Rijn-Schelde kanaal zal ondermeer worden geïnspecteerd


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Dagjournaal beurzen: het dak houdt Jan Maurits (video)

Wat de onderhoudssector van Formule 1 kan leren

Pol Coatings opent tweede pand

Video | Wouter als razende reporter op de beurs

Bossche beurzen van start, Broer bezoekt ze (video)


Naar archief >