Onderhoudsbeurt voor Friese monumenten • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Onderhoudsbeurt voor Friese monumenten


43 Friese monumenten ontvangen subsidie van de provincie Fryslan voor onderhoudswerk.

Een aantal krijgt een nieuwe bestemming of een onderhoudsbeurt. Het totaalbedrag aan financiële steun om de monumenten weer bij de tijd te brengen, is ruim € 1,7 miljoen.

Een voorbeeld van een beloond plan, waarbij aanvragers een restauratie met herbestemming combineren, is de kerk in Offingawier. Deze wordt omgevormd naar cultureel en maatschappelijk dorpsgebouw. Een ander voorbeeld is een kop-hals-romp boerderij in Jannum die dienst gaat doen als bed & breakfast.

Kwetsbaar erfgoed

Torens en bepaalde specifieke kerkonderdelen zijn vaak kwetsbaar. Dit jaar krijgen dan ook zeven kerktorens en een uurwerk (Johanneskerk in Weidum) subsidie. Ook de restauratie van de bijzondere monumentale trap in de Kanselarij in Leeuwarden krijgt financiële steun van de provincie.

Rijksmonumentale molens zijn monumenten die doorlopend veel onderhoud vragen. Dit jaar krijgen 22 molens een aanvullend bedrag op de eerder verkregen Rijksbijdrage. Dit is 15% provinciaal geld bovenop de bijdrage vanuit Den Haag. Deze bijdrage geldt voor de onderhoudsperiode van 2019 tot 2024.


Deel via:

1 reactie

  • Allie polak

    Geachte Heer,Vrouw Ik heb een eigen schilders en Onderhoudsbedrijf en zal graag het schilderwerk onderhanden willen nemen voor verdere info kunt u mijn mailen Met Vriendelijke Groet A.Polak


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven

Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer


Naar archief >