OnderhoudNL bespreekt WWZ-problematiek • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

OnderhoudNL bespreekt WWZ-problematiek


PvdA Tweede Kamerlid Roos Vermeij en persoonlijk medewerker Roy Breederveld (links van haar) laten zich bijpraten over de WWZ problematiek door OnderhoudNL-voorzitter Ruud Maas. Helemaal rechts Okke Spruijt (directeur OnderhoudNL).

OnderhoudNL brengt momenteel de WWZ-problematiek onder de aandacht van verschillende Kamerleden. Belangrijk, omdat begin december een tussentijdse evaluatie op de agenda van de Tweede Kamer staat.

Op vrijdag 30 oktober was PvdA Tweede Kamerlid Roos Vermeij, en haar persoonlijke medewerker Roy Breederveld, te gast op het kantoor van OnderhoudNL. Voorzitter Ruud Maas schetste hoe de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) desastreus uitpakt in een seizoensgevoelige bedrijfstak als de schilders- en onderhoudsbranche en ervoor zorgt dat het aantal vaste krachten daalt en het aantal flexkrachten stijgt. Terwijl de WWZ precies het tegenovergestelde doel heeft.

Bedreiging

“De WWZ is een bedreiging is voor de continuïteit van onze bedrijfstak”, was de boodschap van Maas. “De enige optie is om de tijdelijke vakkrachten via een uitzendconstructie naar binnen te halen. Werken als uitzendkracht is voor onze trouwe vaklui echt een grote stap terug. Verder hebben we last van de dagloonberekening die leidt tot een lagere WW-uitkering. Tijdelijk ontslag met wederzijds goedvinden wordt minder vanzelfsprekend. Het betalen van een transitievergoeding werkt dan kostenverhogend.”

Bereidheid

Vermeij gaf aan dat wat betreft het aantal opeenvolgende tijdelijke contracten, werkgevers en werknemers er vooral aan de cao-tafel moeten proberen uit te komen. “Van onze kant willen we als Partij van de Arbeid graag dat de WWZ slaagt. Als blijkt dat de WWZ in bepaalde sectoren juist een tegenovergesteld effect heeft, dan herhaal ik dat ik bereid ben om naar de knelpunten te kijken.”

Vervolggesprekken

Er zijn nog twee werkbezoeken met Tweede Kamerleden gepland waarbij OnderhoudNL de noodklok gaat luiden over de WWZ. Op 9 november wordt gesproken met Pieter Heerma van het CDA en op 30 november met Steven van Weyenberg van D66. In beide gevallen zullen er ook weer leden van OnderhoudNL aanwezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Talen alweer ‘Beste werkgever’

CNV en Doorzaam helpen flexwerkers met geldzorgen

Tool berekenen transitievergoeding


Naar archief >