Ga naar hoofdinhoud

Olijslager Groep neemt Glas-LinQ over  


Per 1 oktober 2022 heeft de Olijslager Groep de noordelijke glasgroothandel Glas-LinQ overgenomen, met vestigingen in Deventer en Meppel.

De Olijslager Groep is met de bedrijven VAG Glas en Glashandel Sneek al actief op het gebied van adviseren, verkopen en plaatsen van glas in de Noord-Nederlandse markt. Door de overname ontstaat, volgensde betrokken partijen, de grootste onafhankelijke glasgroothandel van Noord-Nederland.

Glas-Linq levert aan schilders-, glas en aanverwante bedrijven, klusbedrijven, sanitair en interieur bedrijven en ook de (kozijnen)industrie in heel Nederland. 

Glas-LinQ-eigenaar Rob Hinne zegt over de verkoop van zijn bedrijf: “Van jongs af aan ben ik actief in de glasmarkt en de laatste jaren als eigenaar Glas-LinQ. Dit jaar word ik 67 en dat is een mooi moment om afscheid te nemen. Ik ben dan ook heel blij dat de Olijslager Groep deze stap heeft gezet. Hiermee is de continuïteit van glasleveranties door een onafhankelijke, solide groothandel aan onze relaties gewaarborgd.”

Thomas Haan, verantwoordelijk voor de glasactiviteiten binnen de Olijslager Groep, noemt de overname een unieke kans. “Niet vaak komt er een overnamekans voorbij die perfect past bij je bedrijf. Beide bedrijven combineren technische kennis met een hoge servicegraad. Wij zijn met VAG Glas Groningen en Glashandel Sneek al met name actief in Groningen en Friesland.”

“Door deze overname krijgen we ook voet aan de grond in Drenthe en een deel van Overijssel”, aldus Haan. Alle medewerkers van Glas-LinQ zijn mee overgegaan naar de nieuwe eigenaar en blijven werken vanuit hun huidige vestiging. Voorlopig zullen de bedrijven Glas-LinQ, VAG Glas en Glashandel Sneek onder eigen naam doorgaan.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuwe film VVVF: ‘verf biedt bescherming’

Sijbers nieuwe directeur C3

OnderhoudNL lanceert volgend jaar imagocampagne

OCW meldt ‘zorgelijke’ afname aantal mbo-studenten

Aanbesteding vlakglasrecycling: meer scherven naar industrie


Naar archief >