Ga naar hoofdinhoud

Olijfgroen is Sigma’s kleur van 2022


Sigma Coatings (PPG) presenteert zijn kleur van het jaar 2022: Olive Sprig (PPG1125-4). Het is naar eigen zeggen een elegante, geaarde, veelzijdige en zeer aanpasbare grijsgroene kleur. De kleur staat voor nieuwe groei in een wereld na de pandemie en bootst de veerkracht van de natuur na.

Olive Sprig leent zich om gecombineerd te worden met natuurlijke materialen, en staat mooi naast unieke architecturale elementen en meubels met gebogen vormen om een comfortabele ruimte te creëren. De kleur kan helpen bij het creëren van een toevluchtsoord in een slaapkamer, en combineert prachtig met messing accenten en houttinten op een eiland of lagere keukenkastjes.

Huiseigenaren en professionals kunnen ook inspiratie opdoen uit deze kleur door het gebruik van vloer tot plafond smaragdgroene tegels in een badkamer, het opnemen van een luxe fluwelen groene bank in de woonkamer, of dompelen het huis in planten in een verscheidenheid van vormen, kleuren en maten.

Bovendien zijn huiseigenaren, na de opkomst van thuiswerken en leren op afstand, overgestapt van open woonconcepten naar individuele kamers om privacy te creëren en werk en privé gescheiden te houden. Voor wie wat meer afscheiding nodig heeft, is het schilderen van een muur of hoekje in een andere kleur dan de rest van de kamer een eenvoudig, betaalbaar project dat een ruimte onmiddellijk kan transformeren en kan helpen bij het creëren van grenzen in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuwe verf uit Twente houdt huizen warm

Schilders moeten dieper in buidel tasten voor verf

RIVM: Chroom-6 risico op alle Defensielocaties

Onderzoek: heel weinig bekend over microplastics in verf

Jeroen Hagman projectleider duurzaamheid VVVF


Naar archief >