Ga naar hoofdinhoud

Nu ook staking in Amsterdamse verffabriek PPG


Ook werknemers van de grootste vestiging van verfmaker PPG Coatings staken sinds vandaag. De fabriek in Amsterdam gaat, volgens de FNV, voor drie dagen plat.

Dat betekent dat er tot 06.00 uur woensdagochtend 31 mei geen blikken verf van de band rollen. Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie: “De directie heeft dit aan zichzelf te wijten. Het is al lang duidelijk dat de werknemers bereid zijn om langdurig actie te voeren voor een cao met een goede loonsverhoging.”

De stakingen bij verfmaker PPG Coatings zijn vorige week begonnen. Eerder lag het werk al enkele dagen stil in Tiel en Uithoorn, Den Bosch en Hoogeveen. En het einde is nog niet in zicht, zegt de FNV.

Na deze week volgen er langdurige stakingen op meerdere vestigingen tegelijk, beweert de bond. Welke dat zijn wordt volgende week bekendgemaakt.

Gevoelig moment
De staking op de Amsterdamse vestiging, waar zo’n 200 van de 300 mensen in de productie werken, komt op een gevoelig moment voor de verfmaker, stelt De Vries.

Vrijdag staat een bezoek gepland van Salvador Padilla, de directeur Operations die verantwoordelijk is voor onder meer Europa en Azië. De Vries: “De fabriek staat erbij als om door een ringetje te halen, er is flink gepoetst. Maar de productiehal is stil en verlaten. Dat is niet wat de directie in gedachten had.”

De FNV wil een goede cao afspreken voor de in totaal 1.100 mensen bij PPG Coatings. Daarin moeten de salarissen dit jaar een flink stuk omhoog: met 14,3% (per 1 januari 2023), vindt de bond.

Verder eist de vakbond dat de lonen meestijgen met prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). De verffabrikant biedt echter niet meer dan 7% loon erbij.

PPG

PPG reageerde eerder dezeweek bij monde van René Latten, HR People Operations Leader: “We zijn in gesprek geweest met de vakbonden om een eerlijke en redelijke oplossing te vinden die beide partijen tevredenstelt.”

“Ons aanbod, een verhoging van 7% plus een verhoging van de reiskostenvergoeding, is hoger dan de collectieve nationale overeenkomst die de VVVF heeft afgesproken. Wij dringen er bij de vakbondsleden op aan het aanbod te heroverwegen”, zegt Latten.

PPG Coatings Nederland is onderdeel van het wereldwijde concern PPG Industries. Dat was vorig jaar goed voor een omzet van 17,7 miljard dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nu te zien: voorselectie Nationale SchildersVakprijs

OnderhoudNL trekt fel van leer tegen vakbonden

Duurzame inzetbaarheid financieren met MDIEU-subsidie

Schilderstudenten trainen met virtuele verfspuit

Kenniskring Restauratieschilders beklimt Domtoren


Naar archief >