Ga naar hoofdinhoud

NMa blijft schilderssector volgen


De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft sinds juni 2009 aan in totaal 16 verschillende schildersbedrijven boetes opgelegd. Het gaat in totaal om zes kartels bij de aanbesteding van schilderwerkzaamheden in de regio Eindhoven tussen 2004 en 2006. Alle reden voor de NMa om de sector ook in 2010 in het oog te houden.

De schildersbedrijven verdeelden voorafgaand aan hun inschrijving op de aanbestedingen het werk, stemden de inschrijfprijzen af en spraken in een paar gevallen ook een rekenvergoeding af. Ook de ondersteuner van de kartels, een calculatiebureau, is in al deze zaken beboet. In totaal is voor EUR 434.000 aan boetes opgelegd.

 

‘Deze zes kartelzaken hebben ons aan het denken gezet over de naleving van de Mededingingswet in de schilderssector’, aldus Pieter Kalbfleisch, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NMa.  ‘Deze sector houdt dan ook in 2010 nog onze belangstelling’, waarschuwt de NMa-voorman.

 

Door op de volgende zes kartels te klikken kan men meer lezen over het genomen besluit van de NMa per kartel en de daarbij betrokken schildersbedrijven: Kazerne IMeiveld,  Kazerne IIDe TongelreepMeerhoven, VvE Boerhaavelaan
 


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Heimtextil gaat niet door in januari

Update van factsheet Lichamelijke Overbelasting

Webinar over ‘Vervroegd Uittreden’ en ‘Generatiepact’

Vliegtuigen kampen met afbrokkelende verf

Uitreiking Nationale SchildersVakprijs 2021 terugkijken


Naar archief >