Nieuwe website voor VeiligmetVerf • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe website voor VeiligmetVerf


Het online distributiesysteem voor veiligheidsinformatiebladen, VeiligmetVerf, is in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe website is op 19 september live gegaan. De indeling is eenvoudiger gemaakt en de website gebruikersvriendelijker.

VeiligmetVerf is nu direct te benaderen via de sites van de initiatiefnemers: Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten (VVVF) en Vereniging van Verfgroothandelaren (VVVH).

Aan de www.veiligmetverf.nl is een distributiesysteem gekoppeld waarmee verfleveranciers veiligheidsinformatie door de hele keten sturen. Verffabrikanten, groothandelaren, professionele schilders en applicateurs, maar ook particulieren vinden op de site relevante informatie:

– Verffabrikanten en -groothandelaren gebruiken het distributiesysteem van VeiligmetVerf om veiligheidsinformatiebladen (VIB’s) te uploaden en te versturen naar professionele gebruikers. In de veiligheidsinformatiebladen staat aangegeven hoe afnemers het beste met het product kunnen omgaan uit oogpunt van veiligheid en gezondheid.

– Schilders en applicateurs kunnen veiligheidsinformatiebladen van de website downloaden. Deze professionele gebruikers vinden er ook informatie over etiketten, pictogrammen, en dergelijke.

– Particulieren kunnen op de site informatie vinden voor het veilig uitvoeren van een schilderklus.

Registratie via een gebruikersaccount is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat gebruikers altijd de meest actuele versie van een veiligheidsinformatieblad ontvangen. Er is bewust gekozen voor een laagdrempelige aanpak, opdat iedereen in de keten zich bewust is van veilig werken.

Keten

“De VeiligmetVerf-site die we samen met CCI hebben ontwikkeld binnen Braaza, is nog volop in ontwikkeling,” vertelt Michel Kranz, voorzitter van VVVF’s Gebruikersgroep VeiligmetVerf. “We zijn bijvoorbeeld aan het kijken hoe we de site interactiever kunnen maken en de informatie van ketenspelers nog beter op elkaar kunnen aansluiten.”

De betrokken partijen in de keten – OnderhoudNL (schilders en applicateurs), VVVH (verfhandelaren) en VVVF (verffabrikanten en -importeurs) – hebben acties op stapel staan om VeiligmetVerf meer onder de aandacht te brengen bij schilders- en onderhoudsbedrijven. ”We willen met zijn allen het veiligheidsbewustzijn vergroten en ervoor zorgen dat veiligheidsinformatie de gebruikers van verf bereikt,” besluit Michel Kranz.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Ex-universiteitsstudent is nu beste leermeester

Banenplan moet duizenden schilders opleveren

Erwin Brouwer nieuwe voorzitter landelijke Studieclub Schilders

Ferdinand Wieman sectormanager bij OnderhoudNL

Adaptics test schilders thuis (en snel) op corona


Naar archief >