Nieuwe versie protocol Samen Veilig Doorwerken • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe versie protocol Samen Veilig Doorwerken


Op 11 augustus is er een nieuwe versie van het protocol Samen Veilig Doorwerken uitgebracht. Voor samen reizen is geen reserveringssysteem meer nodig, wel moet men bijhouden met wie men reist.

Het protocol zorgt ervoor dat het werk in de sectoren Techniek en Bouw, ondanks het coronavirus, zo veel mogelijk en op een verantwoorde manier door kan gaan. Het wordt ondersteund door: Aedes, AFNLNOA, Bouwend Nederland, CNV Vakmensen, FNV Bouwen en Wonen, FNV Metaal, GeoBusiness, NEPROM, NVB bouw, NVKL, OnderhoudNL, VEBIDAK, Wij Techniek, Techniek Nederland, VHG, VIB, Waterbouwers en Woonbond.

Rittenadministratie

Voor samen reizen is geen reserveringssysteem meer nodig. Wel moet nog bijgehouden worden wie er samen reizen voor het geval er iemand besmet raakt met corona. Dit kan met een rittenadministratie worden bijgehouden worden. Bewaar de gegevens zes weken voor bron- en contactonderzoek door de GGD.

Verder is het dragen van niet-medische mondkapjes alleen nog verplicht als er met meer dan twee personen in een auto/bus wordt samen gereisd.


Thuisquarantaine

Blijf twee weken in (thuis)quarantaine als je terugkeert van een verblijf in een gebied (stad, regio, land) dat door de Rijksoverheid oranje of rood is verklaard.

Vanwege deze wijzigingen heeft OnderhoudNL de coronahandleiding onderhoudswerken (alleen beschikbaar voor leden) en de OnderhoudNL instructiekaart zakelijk rijden aangepast.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Ondernemersorganisaties: ‘Help een tweede lockdown voorkomen’

ING: Bouwproductie krimpt volgend jaar 5 procent

Coronaproof werken met toevoeging in RI&E

Pleidooi: ‘Bouw 90.000 woningen per jaar’

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm


Naar archief >