Nieuwe poedercoatinglijn Hessels • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe poedercoatinglijn Hessels


Hessels Poedercoating in Breda heeft een nieuwe poedercoatinglijn in gebruik genomen. Deze hypermoderne en volledig geautomatiseerde straat (bijna 300 meter) verhoogt de capaciteit met 50 procent.

De nieuwe installatie is niet alleen sneller maar ook energiezuiniger: de warmte uit het productieproces wordt teruggewonnen en gebruikt om het materiaal voor te drogen. Hessels verwacht met deze nieuwe, snelle poedercoatingstraat nieuwe markten aan te boren en meer klanten te kunnen bedienen.

De verhoogde efficiency is onder meer te danken aan het feit dat de te poedercoaten producten nu nog maar één keer worden opgehangen en afgehaald. Terwijl de producten aan de 290 meter lange ketting hangen ondergaan ze, met een snelheid tot 3 meter per minuut, alle voor- en nabehandelingen.

Hessels Poedercoating verzorgt de poedercoating van producten met zowel een binnen- als een buitentoepassing in elke gewenste kleur. Het bedrijf kan alles in grote aantallen, tot tienduizenden stuks, snel afwerken met een poedercoating.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Nieuw in Nederland: Train the painter, voor stralers en spuiters (video)

Tegemoetkomingsregeling flexwerkers langer open

Riwal en JLG vieren 25-jarig dealerschap

Eerste noodpakket bereikte 3 miljoen werkenden

‘Black Lives Matter’ voor Trump Tower geschilderd


Naar archief >