Nieuwe 'Maatlat' gaat onderhoudskundigen indelen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe ‘Maatlat’ gaat onderhoudskundigen indelen


Er is een nieuwe manier ontwikkeld om de competenties van vastgoedonderhoudsdeskundigen te wegen en onder te verdelen. Dat zou meer duidelijkheid moeten scheppen, met name voor vastgoedeigenaren.

De nieuwe richtlijn ‘Maatlat voor onderhoudskundigen’ moet ervoor zorgen dat opdrachtgevers en werkgevers meer inzicht krijgen in wat een bedrijf, adviseur of functionaris vermag op het gebied van vastgoedonderhoud.

Bob de Jong, voorzitter van Sertum, is auteur van het het stuk en licht toe: ‘De maatlat is in nauw overleg met alle betrokken partijen tot stand gekomen. Opleidingen tot vastgoedonderhoudsadviseur of -inspecteur vind je bijna niet in het regulieren MBO of HBO-onderwijs. Het wordt vooral aangeboden in de contractonderwijs. Sertum heeft een eigen register met gecertificeerde adviseurs en inspecteurs, maar termen als NEN 2767 of BOEI zeggen opdrachtgevers niets. We zijn daarom om de tafel gaan zitten om een indeling in competenties te maken. Die is min of meer gebaseerd op de EN 156-28 norm, maar die is vooral op onderhoud van industriële installaties gericht, niet op vastgoedonderhoud.’

De Maatlat maakt onderscheid tussen Strategisch, Tactisch, Operationeel en Controlerend vastgoedonderhoud. Afhankelijk van zijn of haar competenties wordt een functionaris in één van die categorieën ingedeeld. In de komende SchildersVakkrant een interview met Bob de Jong over deze nieuwe maatlat.


Nationale Schildersvakprijs 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

SchildersVAKTV: Vandersnoek pakt flat in voor RGS-project

SchildersVAKTV: de serie compleet, laatste studentenvideo

Prins Constantijn opent Provada


Naar archief >
.