Nieuwe brochure 'opbouwmethode rolsteiger' • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe brochure ‘opbouwmethode rolsteiger’


De Vereniging van steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB) heeft een nieuwe flyer en een brochure uitgebracht. De flyer heeft betrekking op ladders en trappen. De brochure behandelt de nieuwe opbouwmethode voor rolsteigers.

 

Deze flyer geeft antwoord op de vraag wat de veranderingen zijn in de regelgeving rond ladders en trappen. Hierover is de afgelopen periode veel gepubliceerd door verschillende partijen. Naast deze informatie geeft de flyer aan de hand van een overzichtelijke infographic nuttige tips voor het werken met ladders en trappen.

 

De brochure behandelt de nieuwe opbouwmethode voor rolsteigers. Deze methode is sinds

1 januari jl. van kracht en wordt door Inspectie SZW aangehouden bij controleacties. In de 40 pagina’s tellende brochure zijn de verschillende opbouwmethoden van de aangesloten bedrijven overzichtelijk en rijk geïllustreerd samengebracht. De lezer wordt daarbij stapsgewijs door de juiste opbouwmethode geleid. De brochure leent zich bij uitstek voor schilders, gevelwerkers, installateurs, zzp’ers, particulieren en anderen die voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte gebruikmaken van de rolsteiger.

 

De opbouwmethode zoals beschreven in de brochure is in lijn met de inspanningsverplichtingen die het A-blad Rolsteigers stelt voor het veilig opbouwen van een rolsteiger vanaf 1 januari 2018. Tijdens het opbouwen van een rolsteiger moeten er minimaal heupleuningen zijn aangebracht, alvorens de volgende (werk)vloer wordt betreden. Na het opbouwen en tijdens het gebruik worden de hulpvloeren tussenvloeren. Zij fungeren dan als rustbordes bij het klimmen. Tijdens de gebruiksfase moeten deze tussenvloeren voorzien zijn van dubbele leuningen en kantplanken.

 

Beide nieuwe brochures zijn te downloaden van de VSB-website (www.vsb-online.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schilder valt van dak in Gorredijk

Schijnconstructies op zijn vroegst eind 2021 beboet

Inspectie SZW deelt onterechte en te hoge boetes uit

Inspectie SZW laat bedrijven verbeterplannen maken

Jaarplan Inspectie SZW: efficiënte handhaving


Naar archief >