Nieuw R&D vlakglascentrum AGC • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw R&D vlakglascentrum AGC


AGC Glass Europe bouwt op het bedrijventerrein Aéropole in het Belgische Gosselies een nieuw Research & Development Center. Het wordt hét Competentie- en Deskundigheidscentrum in vlakglas van het concern.AGC Glass Europe bouwt op het bedrijventerrein Aéropole in het Beglische Gosselies een nieuw Research & Development Center. Het wordt hét Competentie- en Deskundigheidscentrum in vlakglas van het concern.

Het nieuw centrum zal 250 onderzoekers en technici kunnen huisvesten tegen eind 2012. Dankzij de grotere oppervlakte en de bijkomende modeluitrusting zal er gebruik gemaakt worden van een geavanceerde infrastructuur voor onderzoek in vernieuwende producten en procédés.

Het centrum ligt dicht bij de industriële sites van de groep, waar innovatie op industriële schaal wordt uitgetest. Het ligt tevens in het hart van een technologisch park in de buurt van een uitgebouwd verkeersnet (snelwegen en luchthaven). De investering van ongeveer 30 miljoen € omvat subsidies van het Waals Gewest voor 8,4 miljoen €.

De start van het project werd vandaag aangekondigd tijdens een persconferentie, met toespraken van de ministers Jean-Marc Nollet en Jean-Claude Marcourt, die respectievelijk bevoegd zijn voor R&D/Duurzame Ontwikkeling en Economie/Nieuwe Technologieën. 

Het huidig R&D Center is gevestigd in Jumet (Charleroi) en telt ongeveer 200 medewerkers. AGC Glass Europe produceert en verwerkt vlakglas voor de bouwsector (buitenbeglazing en binnenhuisinrichting), de auto-industrie, de solar-industrie en gespecialiseerde industriële sectoren. Het is de Europese tak van AGC Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld, en is gevestigd in Brussel.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Slot ‘De schilder kon alles’: het genie van Beekman

Maiskolf publiekslieveling jaarlijkse tankprijs

Van Wijhe Verf sluit partnerschap met Goodshipping

SchildersVakopleiding mag zelf instructeurs scholen

KOMO-certificaat voor circulair biocomposiet gevelbekleding


Naar archief >