Nieuw hotel krijgt multiculti-decoratie (video) • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw hotel krijgt multiculti-decoratie (video)


Het wordt een van de grootste hotels van de Benelux en Barre Verkerke en zijn team decoreren de entreehal: nhow Amsterdam, op steenworp van de RAI. Wie er straks binnenloopt, wordt begroet door een bont gezelschap van sumoworstelaars, Mexicaanse doodshoofden en Indiase mandala’s. Niet echt, maar als kleurrijke creaties op de muur.

Het gebouw in kwestie – ontwikkeld door COD en Being Development – kan reizigers op de A10 langs de Zuidas niet zijn ontgaan: drie speels op elkaar staande driehoeken, een ontwerp van Rem Koolhaas/OMA. Geïnspireerd door de even verderop staande, iconische reclamezuil van de RAI op het Europaplein. Namens binnenhuisarchitect Interior Consult (IC) is het Zeeuwse BVK Paintworks ingeschakeld. De eigenaar van dit bedrijf, Barre Verkerke, heeft een team schilders geselecteerd dat samen een op de computer vervaardigd ontwerp aanbrengt op de ronde muur. Een uitbundig en kleurrijk geheel, dat Barre boordeelt als eigenzinnig en tegendraads. ‘Hierdoor durf je ook wat zelf minder vaak op safe te spelen. Inspirerend.’

De klus is niet zo eenvoudig als die wellicht lijkt. In onderstaande video vertelt Barre welke moeilijkheden hij en zijn collega’s tegenkomen en hoe ze die tackelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Amsterdam heeft nieuwe Schildervakopleiding

SchildersVAKTV | Miranda maakt muren mooi

Cuypersplafond wordt gerestaureerd

‘Kleine Sint-Pieter’ decor Landelijke Schildersdag

Nieuwe stadswijk op terrein Bijlmerbajes


Naar archief >