Ga naar hoofdinhoud

Nieuw boek keuzedeel Kleuradvies


‘Elementaire kleurenleer voor het maken van eenvoudige kleuradviezen’ is de titel van het nieuwe lesboek voor het keuzedeel Kleuradvies K0218. Het boek is bedoeld voor studenten van de opleidingen tot verkoopadviseur en gezel-schilder mbo3-niveau, maar is ook geschikt als naslagwerk voor professionals die meer kennis willen verkrijgen om hun kleuradviezen te kunnen onderbouwen.

 

Het boek, uitgegeven door de Nederlandse kleurenschool en geschreven door de auteurs Mark Kotterink en Jan de Boon, geeft lezer de kennis en handvaten om een objectief kleuradvies te maken en deze te presenteren aan zijn opdrachtgever.

 

Keuzedeel kleuradvies

Het keuzedeel Kleuradvies K0218 is gekoppeld aan de kwalificaties gezel-schilder (25154) en verkoopadviseur (25029). Dit boek is gebaseerd op de kwalificaties van SBB en de exameneisen van de beroepsorganisatie van Kleurdeskundigen (stichting BNK) voor het keuzedeel kleuradvies K0218. Opleidingsinstellingen kunnen met deze methode opleiden voor het branchediploma van de Stichting BNK. Hiervoor kunnen zij gebruikmaken van de Proeve van bekwaamheid Kleuradvies. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met het secretariaat@stichting-bnk.nl.

 

Auteurs

De auteur Jan de Boon werkte 25 jaar als zelfstandig architect te Leiden. Geïnspireerd door de vormen- en kleurentaal die hij leerde kennen tijdens zijn jaren in Järna, Zweden, ontwikkelde hij een steeds grotere interesse in de kleurgeving van de architectuur. Hij schreef onder andere het boek Alles andere als farblos – der Sinn als Maßstab (Uitgeverij Farbe und Gesundheit). Mark Kotterink is directeur van De Nederlandse Kleurenschool (NKS) en ontwikkelt opleidingsprogramma’s en doceert al meer dan 10 jaar kleurenleer bij bedrijven en instellingen.

 

Kleuradvies – Elementaire kleurenleer voor het maken van eenvoudige kleuradviezen, Mark Kotterink en Jan de Boon, 2017, ISBN 978-90-826584-0-8. Het boek bevat 88 pagina’s. Het boek is ook als E-pub, digitaal verkrijgbaar en als opleidingsmethode verkrijgbaar in de elektronische leeromgeving met vragen en opdrachten.

4 reacties op “Nieuw boek keuzedeel Kleuradvies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Muurschilderingen frissen Oosterparkwijk op

Verf die met druk op de knop van kleur verandert

Drie webinars over kleur van Sigma

Spoorhuisje deze keer centraal in kleurtwist

Brave Ground de kleur van 2021 volgens AkzoNobel


Naar archief >