New York gaat verf recyclen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

New York gaat verf recyclen


De Amerikaanse staat New York gaat in 2021 ‘miljoenen liters’ verf inzamelen bij particulieren en bedrijven. Dat voornemen is pas bekend geworden. Het is dan de tiende Amerikaanse staat die aan het PaintCare-programma meedoet.

PaintCare is een non-profit organisatie, opgericht door de Amerikaanse verfindustrie (American Coating Association ACA). De organisatie zamelt verfresten in op afleverpunten, veelal bij verfwinkels en verfgroothandelaren. Daar wordt de verf geïnventariseerd en herbestemd: sommige verf kan worden hergebruikt, sommige gerecyled, andere verfresten kunnen worden verbrand. De rest wordt op een veilige manier als afval afgevoerd. Het programma bestaat al enige jaren, is begonnen in Oregon en werd daar in 2013 definitief met wetgeving ingevoerd.

Er wordt verder al verf ingezameld via dit systeem in Californië, Colorado Connecticut, Discrict of Columbia, Maine, Minnesota, Rhode Island en Vermont. Naast New York is ook de staat Washington bezig met invoering van het programma.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuwe witte verf draagt bij aan lager energieverbruik

Kan verf een energieopwekker zijn?

Conserveringsmiddelen in verf weinig innovatief

DSM stoot verftak af

Brabants onderzoek naar zeewier in verf


Naar archief >