NEN informeert over normen verf op staal • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

NEN informeert over normen verf op staal


Op donderdagochtend 17 oktober organiseert NEN in Delft een informatiebijeenkomst over de samenhang tussen de normen over het aanbrengen van verf op staal.

Tijdens de bijeenkomst is er een toelichting over het correct toepassen van deze normen en hoe deze normen het werk vereenvoudigt in de voorbereiding van stalen ondergronden op het aanbrengen van verflagen.

De afgelopen periode zijn veel van de normen over het voorbereiden van staal op het aanbrengen van een verflaag herzien. De vereisten over dit onderwerp zijn verdeeld over verschillende normen. De juiste manier van toepassen vraagt om kennis van de opbouw van en samenhang tussen deze normen. Kleine afwijkingen van de norm kunnen een grote impact hebben.

De volgende normen komen tijdens deze informatiebijeenkomst aan bod:

  • NEN-EN-ISO 11124 reeks: Voorbehandeling van stalen ondergronden voor het aanbrengen van verf en aanverwante producten – Specificaties voor metallische straalmiddelen.
  • NEN-EN-ISO 11125 reeks: Voorbehandeling van stalen ondergronden voor het aanbrengen van verf en aanverwante producten – Beproevingsmethoden voor metallische straalmiddelen.
  • NEN-EN-ISO 11126 reeks: Voorbehandeling van stalen ondergronden voor het aanbrengen van verf en aanverwante producten – Specificaties voor niet-metallische straalmiddelen.
  • NEN-EN-ISO 8501 reeks: Voorbehandeling van staal voor het aanbrengen van verven en aanverwante producten – Visuele beoordeling van oppervlaktereinheid.
  • NEN-EN-ISO 8502 reeks: Voorbehandeling van staal voor het aanbrengen van verven en aanverwante producten – Beproevingen voor de beoordeling van de oppervlaktereinheid.
  • NEN-EN-ISO 8504 reeks: Voorbehandeling van staal voor het aanbrengen van verven en aanverwante producten – Oppervlaktevoorbehandelingsmethoden.

Naast de onderlinge samenhang, worden in grote lijnen ook de laatste wijzigingen en de toekomstplannen van deze normen toegelicht.

Aan de informatiebijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Op de website van NEN is meer informatie te vinden over het programma en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

Op donderdagmiddag 17 oktober organiseert NEN de seminar ‘Coatings for the future’. Deelnemers van de informatiebijeenkomst kunnen zich ook aanmelden voor deze kosteloze seminar.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Directeur WorldSkills International overleden

Uitblinken op millimeterniveau

SchildersVAKTV | Alle Skills-kandidaten op een rij

Veilig werken met chroom-6 krijgt keurmerk

SchildersVAKTV | Nieuwe opleiding zij-instromers


Naar archief >