Muurschildering voor telefoon • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Muurschildering voor telefoon


Wie voor deze gevel staat en er zijn smartphone op richt, kan een spelletje doen. Het is een project van Studio Maatwerk, Studio 1:1, in samenwerking met woningcorporatie Woonbedrijf, die toch regulier onderhoud moest laten uitvoeren aan de gevel. Een reguliere schilderbeurt was voor Woonbedrijf aanleiding om eens te kijken of er meer mogelijk was met de zijgevel van een appartementengebouw aan de Von Flotowlaan. Samen met de designers van Studio Maatwerk en Studio 1:1, beiden uit Eindhoven is – voor het eerst – een geheel nieuwe techniek toegepast in de openbare ruimte: augmented reality oftewel toegevoegde realiteit.

Animatie


Wie voor deze gevel staat en er zijn smartphone op richt, kan een spelletje doen. Het is een project van Studio Maatwerk, Studio 1:1, in samenwerking met woningcorporatie Woonbedrijf, die toch regulier onderhoud moest laten uitvoeren aan de gevel.

Op de zijgevel van het appartementengebouw is een schildering aangebracht die in combinatie met een app op de Smartphone ervoor zorgt dat u een nieuwe wereld kunt ervaren. De gevel komt tot leven!
En wat ziet u dan op het scherm van uw Smartphone? Een animatie die is ontwikkeld door studenten van de (naastgelegen) Eindhovense school. Deze animatie is door het bedrijf Beyond Reality tot een werkende applicatie en game uitgewerkt. Uitgangspunt in dit project is het aansporen van ontmoetingen in de openbare ruimte en ervoor zorgen dat er hierdoor meer binding ontstaat met de omgeving.

Graffiti

De studenten van Eindhovense school zullen door de gevel en app in contact komen met de bewoners uit het appartementencomplex. En ze zullen voortaan niet meer verleid worden om de muur te ‘sieren’ met graffiti, hopen de ontwerpers én Woonbedrijf.

 Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Bakema directeur schildersopleiding Assen

NOA: ‘Stukadoor, gebruik term ‘sausklaar’ niet meer’

Drie webinars over kleur van Sigma

Coatings AkzoNobel in Chinese pijpleidingen

Proef: dubbelglas ter plekke opwaarderen tot U 1,1


Naar archief >