Ga naar hoofdinhoud

Minister Bussemaker bezoekt Cibap


Minister van Onderwijs, Jet Bussemaker, bezoekt donderdag 12 november het Cibap. Haar bezoek staat in het teken van het excellentieprogramma Meestertitel restauratieschilder.

Het Cibap wil talentvolle studenten alle kansen geven zich meesterlijk te ontwikkelen. Bij dit nieuwe programma verdiepen excellente Cibap studenten van de opleiding specialist restauratie- en decoratieschilder zich in het vakmanschap dat leidt tot meestertitel restauratieschilder. De minister stimuleert dit talentenprogramma van harte.

Het programma past, volgens haar, uitstekend in het actieplan “Ruim baan voor vakmanschap” dat gericht is op verhoging van de kwaliteit van het mbo. Tijdens het bezoek laten studenten hun werk zien aan de minister en gaan met haar in gesprek. Ook stagebegeleiders en meesterdocenten delen hun ervaring en kennis met de minister.

Het Cibap is één van de  65 mbo-scholen die dit jaar een ambitieus onderwijsprogramma zijn gestart waarmee talentvolle mbo-ers zich verder kunnen specialiseren. De scholen gaven daarmee massaal gehoor aan de oproep van minister Bussemaker om mbo-ers meer uit te dagen om zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied. De bewindsvrouw stelt voor de nieuwe talentenprogramma’s komende vier jaar een bedrag van bijna € 100 miljoen beschikbaar.

Volgens minister Bussemaker is het belangrijk dat talentvolle mbo-studenten, net als in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs, de mogelijkheid krijgen een ambitieus onderwijsprogramma te volgen.

“Met talentenprogramma’s inspireren en motiveren we meer jongeren om zich te specialiseren tot vakspecialist en geven we uitblinkende vaktalenten de kans om verder door te groeien in hun vakgebied,” aldus Bussemaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Mbo: doe ‘opleidingsniveau’ en ‘laagopgeleid’ in de ban

Subsidie voor Zuid-Hollandse erfgoedprojecten

Cibap-studenten decoreren muur in Meppel

Pieter van Vollenhoven bij landelijke opening Open Monumentendag

OCW meldt ‘zorgelijke’ afname aantal mbo-studenten


Naar archief >