Mensen met baarden opgelet • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Mensen met baarden opgelet


Mensen met baarden kunnen maar beter extra goed op hun adembescherming letten. Dat is de strekking van een (pers)bericht van Wiltec, specialist in beroepskleding en persoonlijke bescherming. Natuurlijk niet geheel los van commerciële belangen, maar ze hebben wel een punt. Baarden en stoppels zijn namelijk erg in.

Het is namelijk goed om te weten, aldus Wiltec, dat bij mensen met een baard, en zelfs al met stoppels, een fijnstofmasker onvoldoende werkt. Ook een half- of volgelaatsmasker biedt niet genoeg bescherming. Door de baard of stoppels sluit het masker niet goed aan op het gezicht, waardoor bij het inademen zeer kleine vervuilingen via de rand naar binnen kunnen komen.

Wiltec adviseert deze groep mannen dan ook om voor een optimale veiligheid een aanblaassysteem te gebruiken. Door de grote hoeveelheid lucht die in het masker wordt geblazen, ontstaat er een grote overdruk waardoor het bijna onmogelijk is dat er vervuiling via de rand van het masker naar binnen gaat. Dit maakt de kans dat er gevaarlijke deeltjes in het masker komen aanzienlijk kleiner.

 


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven


Naar archief >