ZZP Nederland geeft belastingboek uit • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

ZZP Nederland geeft belastingboek uit


Met de groter groeiende groep Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP) blijken er erg veel vragen te zijn over de regels van de Belastingdienst. Zelfstandigen laten veel voordeel liggen bij aftrekposten waar ze wel recht op hebben, volgens Stichting ZZP Nederland. Reden voor deze organisatie om een eigen boek over belastingen uit te geven.

Het boek ‘Belastingwijzer voor Zelfstandigen 2016’ geeft op toegankelijke wijze uitleg over het grote oerwoud aan belastingregels. Ook behandelt het alle regels die voor zelfstandigen van toepassing zijn.

Een goede uitleg over welke kosten aftrekbaar zijn, alle fiscale aftrekposten op een rij, de diverse belastingtarieven van 2015 en 2016, btw-regelingen, middelingsregeling, autokosten, milieuvriendelijke autoregeling etc.

In het boek is ook ruim aandacht voor de nieuwe modelovereenkomsten die per 1 mei 2016 zullen gaan gelden in plaats van de VAR-verklaring. Ook over toeslagen en heffingskortingen is het boek duidelijk, maar al te vaak vergeten zelfstandigen deze posten toe te passen waardoor men feitelijk meer belasting betaalt dan noodzakelijk is.

De uitgave is vanaf 12 maart a.s. verkrijgbaar bij ZZP Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zzp’ers komen er bekaaid af, zegt De Betere Schilder

‘Verplichte aov voor zzp’ers’

Zzp’ers willen betere overgangsregeling AOW-gat

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd

Enquête: zzp’er minder snel uitbetaald


Naar archief >