Ga naar hoofdinhoud

De Vries wordt CFO bij AkzoNobel


Maarten de Vries  gaat per 1 januari 2018  aan de slag als Chief Financial Officer (CFO) bij chemieconcern AkzoNobel. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in finance en de internationale zakenwereld.

De Vries werkte onder andere 10 jaar in Azië. Voorgaande rollen van hem waren onder andere CFO en lid van de Executive Board van TNT Express, CEO van TP Vision (een joint venture van Philips) en diverse posities bij Philips waaronder Chief Information Officer en Chief Purchasing Officer. Zijn meest recente rol was als CFO en lid van de raad van bestuur van Intertrust Group.

Thierry Vanlancker, Chief Executive Officer van AkzoNobel, zegt: “Maarten brengt een schat aan expertise mee met een brede en gevarieerde achtergrond waaronder ervaring in financial operations, het managen van groei en het leiden van strategische M&A-programma’s. Ik kijk ernaar uit hem te verwelkomen in het team.”

“Zodra Maarten start, zal interim CFO Hans De Vriese de rol van Director of Planning and Transformation op zich nemen, waarmee hij zijn essentiële rol zal voortzetten in de transformatie van AkzoNobel naar twee top presterende bedrijven; Paints en Coatings, en Specialty Chemicals”, aldus Vanlancker.

De benoeming van Maarten de Vries als lid van de raad van bestuur van AkzoNobel zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de aandeelhouders en zal dan op de agenda van een later dit jaar te plannen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) worden toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Akzo-personeel krijgt er tien of negen procent loon bij

Vakbonden verwerpen Akzo’s loonvoorstellen; ultimatum op komst

AkzoNobel en vakbonden naderen loonakkoord

FNV waarschuwt AkzoNobel: ‘Regel snel goede loonsverhoging’

Rvc-lid Poots-Bijl zegt AkzoNobel vaarwel


Naar archief >