Vescom opent showroom in Madrid • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Vescom opent showroom in Madrid


Wandbekledingspecialist Vescom uit Deurne opent deze maand een  showroom in de Madrileense wijk Chamberi. Deze Spaanse showroom moet als inspirerende werk- en ontmoetingsplek voor architecten en interieurontwerpers gaan dienen.

Het kantorenpand waarin de showroom wordt gevestigd, is in 1963 ontworpen door architect Juan Manuel Ruiz de la Prada Sanchiz en diende destijds als appartementencomplex. De la Prada Sanchiz stond bekend om zijn residentiele architectuur. Zijn werk wordt gekenmerkt door horizontaliteit, gebruik van textuur en aandacht voor detail.

Vescom koos interieurarchitect Bas van Tol voor het ontwerpen en realiseren van de showroom. Het modernistische design van het pand heeft Van Tol op een mooie wijze vertaald in het karakter van de showroom. Van Tol geeft aan: “Geheel in traditie van het werk van Juan Manuel Ruiz de la Prada Sanchiz hebben we het functionele aspect gecombineerd met de simpele en horizontale, monumentale stijl in de modernistische traditie. Uiteraard met de ‘touch’ van nu.”

De stijl komt met name terug in het donker houten cassettenplafond en in de eiken vloer. Het kleurbeeld in de showroom is warm, fris en contemporary; een rijk gevoel van luxe en hospitality is alom aanwezig”, aldus Vescom.

Kleur

Bezoekers worden in de Madrileense showroom omringd door de combinatie van wandbekleding, gordijnstoffen en meubelbekleding. Kleur, structuur, materiaalgebruik en lijnenspel binnen het interieur is geheel op elkaar afgestemd. De toegepaste producten gaan perfect samen met andere materialen van de architectuur (zoals glas, baksteen en hout), wat resulteert in een warme, comfortabele en uiterst prettige werksfeer, stelt Vescom.

Blikvanger is de indrukwekkende print van een uitsnede van het schilderij van Martinez del Mazo: Infanta Margarita Teresa. Het beeld is op hoge kwaliteit geprint op wandbekleding ‘Langor’, de kamerhoge ondergrond waarmee Vescom de meest omvangrijke wanden kan voorzien van een naadloze fullcolour print naar keuze.

Vescom

Vescom ontwikkelt, produceert en distribueert hoogwaardige interieurproducten voor de internationale projectmarkt: wandbekleding, meubelbekleding en gordijnstoffen. Naast de hoofdvestiging in Deurne (NL) heeft Vescom een wijd vertakt netwerk van eigen verkoopkantoren. In Europa, maar ook in het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


GEVEL 2020 interessant vanwege innovaties en visies

Landelijke Dag van de Architectuur


Naar archief >