Oranjeflex is nieuw VSB-lid • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Oranjeflex is nieuw VSB-lid


Oranjeflex, gespecialiseerd bureau voor personeel in de bouw en industrie dat 1500 vakmensen aan de slag heeft in Nederland en België, is lid geworden van de Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB). Het bedrijf treedt toe tot de Sectie Steigerbedrijven.

Jaarlijks levert het bedrijf vele honderden gespecialiseerde uitzendkrachten – van timmerlieden, lassers en schilders tot installateurs en steigermonteurs. Naast het uitzenden en detacheren is het bedrijf ook actief op het gebied van werving en selectie.

Om toe te kunnen treden tot de VSB is Oranjeflex getoetst aan de eisen die in de VSB Waarborgregeling worden gesteld. Met deze regeling wordt aantoonbaar gemaakt dat een VSB-lid veilig werkt, kwaliteit levert, integer en betrouwbaar is en zich opstelt als een waardig en gewaardeerd collega in de markt. Een waarborg dus voor kwaliteit, veiligheid en deskundigheid.

Specifiek voor uitzendbureaus bevat de Waarborgregeling eisen die onder meer betrekking hebben op opleiding/scholing, verzekeringen, ongevallenstatistieken, WAADI-checks en lidmaatschappen van brancheorganisaties. Meer informatie over de VSB en de VSB Waarborgregeling is te vinden op de website www.vsb-online.nl.

Parallel aan het lidmaatschap koos Oranjeflex er ook voor om in het kader van scholing en het aantoonbaar maken van de vakbekwaamheid van monteurs, deel te nemen aan het Sectorplan voor de Steigerbouw (www.sectorplansteigerbouw.nl). Op deze manier kan het bedrijf garanderen dat nieuwe werknemers ook meteen voldoen aan de uitgangspunten van de nieuwe scholingsstructuur voor de steigerbouw. Deze uitgangspunten vinden hun oorsprong in en zijn samengevat in de Richtlijn Steigers.

VSB

De VSB (Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven) telt met leden en donateurs inmiddels circa 85 bedrijven. De leden alleen al vertegenwoordigen een geschatte jaaromzet van 800 miljoen euro. De breed georiënteerde achterban van de VSB streeft één gemeenschappelijk doel na: het bieden van een veilige werkplek op hoogte. Verdeeld over drie secties vertegenwoordigen montagebedrijven, fabrikanten, leveranciers en verhuurbedrijven, het complete scala van arbeidsmiddelen en producten. Van stalen steigers, rolsteigers, ladders, trappen, hefsteigers, bouwliften, hoogwerkers, hangbruginstallaties, betonbekistingen, ondersteuningsconstructies en gevelonderhoudsinstallaties.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Adaptics test schilders thuis (en snel) op corona

SchildersVAKTV | ‘Wij zijn dé gebroeders’

Tevredenheid over pensioenfonds gestegen

Zelfstandigen Bouw: verkoop weer mondkapjes aan schilders

CNV en Doorzaam helpen flexwerkers met geldzorgen


Naar archief >