Ga naar hoofdinhoud

Open avond Nederlandse Kleurenschool


Op 9 februari organiseert de Stichting Nederlandse Kleurenschool in Zaandam haar halfjaarlijkse open avond.

Tijdens deze avond wordt informatie verstrekt over de kleurenworkshops en opleidingen van de Nederlandse Kleurenschool, zoals de opleiding kleuradvies en zijn docenten, oud-studenten en examinatoren aanwezig om vragen te beantwoorden.

Ook is er inzage in het les- en opleidingsmateriaal. Zo kan de bezoeker een goed beeld krijgen van alle opleidingen. De open avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Beroepsorganisatie van Nederlandse Kleurdeskundigen (Stichting BNK), die verantwoordelijk is voor het afnemen van de examens en het verstrekken van de branchediploma’s. Stichting BNK verzorgt een presentatie over het kwaliteitsregister van Nederlandse Kleurdeskundigen.

Kleur is een elementair natuurverschijnsel. Lang voordat er sprake was van een maatschappelijke cultuur zoals wij die vandaag de dag kennen, was de natuur vervuld van kleur en had ze betekenis voor het overleven van de mens. Tegenwoordig is kleur een belangrijk onderdeel van onze maatschappij.  Als we kleuradvies geven, dan is het noodzakelijk kennis van kleur te hebben.

Kennis van kleur zorgt ervoor dat je je keuzes goed kunt beargumenteren. Door de juiste kennis toe te passen kun je beargumenteren waarom je je keuzes gemaakt hebt. Kleur is niet alleen een zaak van gevoel, kleur gedraagt zich volgens wetten. Kennis van deze wetten zorgt ervoor dat je efficiënter tot je kleurkeuzes komt en deze professioneel beargumenteerd kunt presenteren.

Stichting Nederlandse Kleurenschool is een kennisinstelling die zich bezighoudt met het verkrijgen, onderzoeken, optimaliseren, beheren en verspreiden van kennis betreffende kleur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Kleurcursus met Marijke van Loon in nieuwe Online Bouw Academie


Naar archief >