Nieuwe NBBU-voorzitter geïnstalleerd • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe NBBU-voorzitter geïnstalleerd


Brigitte van der Burg is op 23 maart geïnstalleerd als voorzitter van de brancheorganisatie NBBU. “Ik vind het ontzettend belangrijk de NBBU nog meer op de kaart te zetten. Er moet anders – positief – gekeken worden naar flexwerk”, stelt ze.

Van der Burg neemt het stokje bij de Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen  (NBBU) over van Bart-Jeroen Croll, die de functie sinds 2009 bekleedde. Hiervoor zat ze namens de VVD in de Tweede Kamer. “Ik kijk ernaar uit de mensen van deze organisatie echt te leren kennen en ik wil naar de leden toe, het land in, om hun ideeën te horen. Het is een mooie klus. De flexibele arbeidsmarkt is ontzettend belangrijk. De komende jaren staat er veel te gebeuren. Daarom is het ook belangrijk de NBBU nog meer op de kaart te zetten, want er kan wel geroepen worden: ‘Iedereen moet aan een vaste baan’, maar dat is een illusie. Voor ons gaat het erom dat iedereen die aan het werk wil, ook die kans krijgt.”

Flexbanen

“Ik wil op de maatschappelijke agenda krijgen dat er anders tegen de flexmarkt aangekeken wordt. Het moet duidelijker worden wat de flexbranche allemaal doet.”, aldus de nieuwe voorzitter. “De flexmarkt is iets positiefs, mensen krijgen hier nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. En bovenal: flexbanen zijn wel degelijk echte banen. En die waardering moet er ook komen. Door alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is er steeds meer behoefte aan flex. Aan de andere kant hebben werknemers behoefte aan zekerheid. Ligt er morgen wel brood op de plank? Hoe kunnen we er als NBBU dus voor zorgen dat we die werkzekerheid voor flexwerkers vergroten?”

Genoeg te doen dus, voor de nieuwe voorzitter. “De flexmarkt moet op korte termijn op een andere manier op de maatschappelijke en politieke agenda komen te staan. Ik wil daar echt stappen in maken. Natuurlijk speelt ook de uitslag van de verkiezingen mee. Wat voor kabinet krijgen we? En welk regeerakkoord? Tot slot vind ik het ontzettend belangrijk om te laten zien wat wij als NBBU allemaal bieden, zodat we de leden maximaal ondersteunen en bewustmaken van alle ontwikkelingen die er zijn en wat die inhouden. Ik kijk dan ook in het bijzonder uit naar ons evenement Arbeidsmarkt van Morgen, op 23 mei 2017. Daar staat de vraag centraal hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit moet zien.”

Onder andere de in de schilderbranche actieve uitzendbureaus Meestersgilde, Prima Personeel en Techvisie zijn lid van de brancheorganisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


CNV en Doorzaam helpen flexwerkers met geldzorgen

‘Houd uitzendkrachten waar mogelijk in dienst’

Uitzendbrancheorganisaties pakken discriminatie aan


Naar archief >