Ga naar hoofdinhoud

Maasmond ‘omarmt’ motorjacht Piet Hein


Richard Jongste, directeur van vastgoedonderhoudsbedrijf Maasmond in Rotterdam maakt zich sterk om het motorjachtschip Piet Hein, in 1937 aan prinses Juliana en prins Bernhard geschonken, door de volgende restauratiefase te loodsen. Dat doet hij middels het voorzitterschap van de Stichting Piet Hein.

 

Zowel Maasmond als de zeeheld hebben een speciale band met Rotterdam. Werd Piet Hein in Rotterdam geboren, Maasmond startte in Kralingen. Hemelsbreed en via de Maas niet ver van elkaar verwijderd; qua historie behoorlijk verschillend. Maasmond viert dit jaar het 120-jarig bestaan.

 

Richard Jongste: ‘Daarom moet dit schip behouden blijven. Scheepvaart en onze Rotterdamse haven zijn onze nationale trots. Onze stichting spant zich in om het jacht in de vaart te houden. Er op verschillende manieren een maatschappelijk belang aan te koppelen, vrijwilligers erbij te betrekken en ervoor te zorgen dat ook aan de actuele milieuvereisten wordt voldaan. Dat is zo’n beetje het karwei waar we de komende jaren voor staan.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Onderhoudsbedrijf hergebruikt resttapijten


Naar archief >