Ipaf-instructeurs trainden 145.094 mensen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Ipaf-instructeurs trainden 145.094 mensen


In totaal werden in 2015 door Ipaf-instructeurs  wereldwijd 145.094 mensen getraind. Dit is een stijging van 5,6 % ten opzichte van de 137.436 mensen die in 2014 werden opgeleid.

De International Powered Access Federation (Ipaf) zet zich wereldwijd in voor het veilige en effectieve gebruik van aangedreven hoogwerk materieel in de breedste zin van het woord. In Nederland verzorgen onder andere hoogwerkerleveranciers Ipaf-cursussen.

Tot de opleidingen in Ipaf-gecertificeerde centra horen bedienerscursussen, waarbij cursisten de PAL Card verwerven, trainingscursussen voor veiligheidsharnassen en managementcursussen waarbij na voltooiing een certificaat wordt uitgereikt.

Ipaf heeft in 2015 een recordaantal bereikt van 137.517 PAL Cards die wereldwijd zijn uitgegeven door de gecertificeerde trainingscentra. Dit is een stijging van ongeveer 5,6 % ten opzichte van de 130.237 PAL Cards die werden uitgegeven in 2014.

Ipaf CEO Tim Whiteman zegt: “Voor bijna 150.000 mensen per jaar, zijn IPAF-instructeurs het gezicht van Ipaf. Dankzij hun inzet en langdurige betrokkenheid is dit vrijwillige trainingsprogramma uitgegroeid tot het wereldwijde succes dat het vandaag is. Wij willen onze instructeurs ondersteunen door voort te bouwen op hun vaardigheden en professionaliteit, en ze voorzien van innovatieve leermiddelen van topkwaliteit.”

Ipaf is een non-profitorganisatie die wereldwijd veilig en effectief gebruik van hoogwerkers ondersteunt. Tot de leden behoren o.a. verhuurbedrijven, fabrikanten, importeurs en eigenaars van hoogwerkers. Meer informatie onder www.ipaf.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Betekenis van veranderde NEN-norm voor rolsteigers wordt onderzocht

Nieuwe website voor veiliger werken op hoogte

APEX klaar voor herstel markt mobiele werkplatforms

SchildersVAKTV: Wijns schildert Limburgs kasteel

De Betere Schilder: RI&E ook voor niet-leden


Naar archief >