Ga naar hoofdinhoud

Familiebedrijf Belned op EO-tv


Roel den Braven, eigenaar-directeur van beglazingsartikelenbedrijf Belned, staat morgenavond centraal in het EO tv-programma  Dilemma. Thema is ditmaal: ‘Moet ik mijn familiebedrijf overdragen?’

 

Ruim 37 jaar geleden startte Den Braven Belned, dat producten als glaslatten, voorzetramen en ventilatieroosters levert aan schilders, glaszetters en aannemers. Toen zijn oudste zoons Ronald en Albert voor het bedrijf gingen werken, beloofde Roel hen dat hij het bedrijf aan hen over zou dragen wanneer hij zestig wordt. Volgende maand is dat zover, maar nu twijfelt hij.

Den Braven heeft vier zoons, waarvan de oudste twee – Ronald (30) en Albert (28) – werkzaam zijn in het bedrijf. De ambitieuze zoons vinden het tijd voor een andere koers en willen de zaak graag overnemen. Ronald: “De maatschappij is veranderd. Dit vraagt om andere mensen. Pa zit aan zijn top wat betreft de groei van het bedrijf. Als wij het overnemen, kunnen we gaan uitbreiden.”

Ook Albert vindt het tijd voor de nieuwe generatie: “Pa bemoeit zich overal mee, dat moet anders. Mensen moeten weer zelf leren denken en zelf voor oplossingen gaan zorgen. Zo lang pa in dit bedrijf rondloopt, luistert er niemand naar ons en kan er niets veranderen”.

Kennis en vakmanschap

Vader Roel begrijpt dat zijn zoons de zaak graag van hem willen overnemen, maar weet niet of zijn jongens er klaar voor zijn. “Het is een lastige tijd, alle fouten die we maken kosten geld. Ze hebben mijn kennis en vakmanschap nodig. Bovendien ben ik pas 59… Ik zie nog geen noodzaak om te vertrekken.”

EO-presentator Tijs van den Brink gaat samen met betrokkenen, ervaringsdeskundigen en professionals op zoek naar een oplossing voor het dilemma van Roel. Moet hij zijn belofte nakomen en zijn bedrijf loslaten of is de tijd nog niet rijp voor zoons Ronald en Albert om het bedrijf van hun vader over te nemen?

De uitzending is op zaterdag 27 juni om 21.15 uur te zien op NPO2. Meer over familiebedrijven en opvolging is te lezen in het komende numemr van Eisma’s Schildersblad, dat op 7 juli aanstaande verschijnt.

Eén reactie op “Familiebedrijf Belned op EO-tv

  • Ingrid

    Hallo Roel,we zaten te kijken naar het programma van de EO, in het verleden hebben wij zaken met elkaar gedaan, wij hebben ongeveer 7 jaar geleden het bedrijf over gedaan en Wim vindt het nog steeds de beste keus die hij heeft gedaan zelf had ik er heel veel moeite mee, maar toch gedaan, wij zijn wel direct daarna 7 weken wezen fietsen naar Santiago en daarna naar Portugal dat was voor mij heel goed om een ander ritme te krijgen, dus ons advies is pak je fiets en tassen erop en er van genieten, wij wensen je het allerbeste en ook voor je beide zonen een succesvolle voortzetting van je bedrijf. Vriendelijke groet Wim en Ingrid ( van ouds Koopmanschap Glas)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoektocht naar ‘nieuwe Erwin Brouwer’ duurt voort

Van Apeldoorn begroet vierde generatie

Broers vormen directie Pol Coatings

Dirty Jobs-presentator helpt schildersbedrijf aan personeel

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk


Naar archief >