Elektrische telescoop hoogwerker van 38 meter • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Elektrische telescoop hoogwerker van 38 meter


Riwal uit Dordrecht, specialist in verhuur en verkoop van hoogwerkers en verreikers aan onder andere de schildersbranche, heeft een duurzame innovatie gelanceerd door een JLG 1200SJP telescoop hoogwerker om te zetten van diesel naar elektrisch aandrijving. 

Daarmee wil het voldoen aan de specifieke behoeften van diverse klanten. Het omzetten van de JLG 1200SJP werd gedaan door de dieselmotor en de brandstoftank te vervangen door een elektrische motor, accu, lader en bedieningselementen van de elektrische motor.

De belangrijkste functies van de JLG 1200SJP,  zoals 38 meter werkhoogte en 23 meter horizontaal bereik, gecombineerd met de elektrische krachtbron, voorziet klanten van een krachtige oplossing om op een veilige en productieve manier te werken, terwijl er geen uitstoot van uitlaatgassen zijn en het geluidsniveau drastisch is verlaagd, zo stelt Riwal. Het bedrijf opereert vanuit Dordrecht en heeft daarnaast meerdere vestigingen in binnen- en buitenland.

Klanten zijn hierdoor in staat om te werken op veel grotere hoogte voor indoor gebruik of in gebieden waar beperkte geluidsniveaus van toepassing zijn, zoals woonwijken. De nieuwe machine wordt toegevoegd aan de Riwal verhuurvloot. Daarnaast zullen meer machines worden omgezet die ook verkocht worden aan andere verhuurders, alsmede aan eindgebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schilder valt van dak in Gorredijk

Schilder initieert hoogtebezoeken bij verpleeghuis

Met hoogwerker bij moeder op ‘visite’

Vakbeurs Apex nu al uitverkocht

Van Wijhe andermaal erkend als duurzaam


Naar archief >