Eerste ORCIV-certificaat voor Goemaat glas • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste ORCIV-certificaat voor Goemaat glas


Cor Wittekoek van stichting Vlakglas Recycling Nederland (VRN) heeft het eerste zogenoemde ORCIV-certificaat uitgereikt aan Jan Goemaat van Goemaat Glas uit Goedereede (zie foto).

Middels dit certificaat kan een bedrijf aantonen dat het participeert in het afvalbeheersysteem van VRN en dat het goed bezig is met (vlakglas)afvalbeheer. ORCIV staat voor Onafhankelijk Register Certificatie Inzamelpunt VRN.

Als stichting hecht VRN, naar eigen zeggen, veel waarde aan duurzaamheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker.  De organisatie wil met het ORCIV-certificaat garanderen dat een gecertificeerd inzamelpunt ervoor zorgt dat bezoekers en medewerkers van dit inzamelpunt het aangeleverde vlakglasafval veilig storten en de kwaliteit van het vlakglasafval voldoet aan de gestelde normen.

Na Goemaat Glas hebben inmiddels ook Aluvo Nieuwleusen, Glashandel Sneek, Meerglas uit Hoofddorp, H. Becker & Co (Enschede), Foenix Kringloop en Re-integratie (Apeldoorn), Visser spiegels & glas (Duiven), Augenbroe glas (Eygelshoven), Service Glasherstel OverGelder ( Deventer, Enschede, Hoogeveen en Zwolle) het ORCIV certificaat ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Subsidie voor nieuwe machine Glas Ockels

Kennisdag over ontwerpen en bouwen met glas

‘Glas veel circulairder dan gedacht’

Tien finalisten voor prijs ‘Glasinzamelpunt 2019’

New York gaat verf recyclen


Naar archief >