Ga naar hoofdinhoud

CNV Vakmensen lanceert jeachterban.nl


CNV Vakmensen lanceert de community jeachterban.nl. Via ‘Je Achterban’ kan iedereen die in Nederland werkt, van jong tot oud, van ZZP’er tot in vaste loondienst, wel en geen lid van een vakbond, meepraten én beslissen over hun arbeidsvoorwaarden, aldus de bond.

Voorzitter Piet Fortuin: “De cao is van iedereen. Dus is het logisch dat ook iedereen hier invloed op heeft. Met Je Achterban geven wij iedereen die in Nederland werkt de mogelijkheid zijn stem te laten horen.”

www.jeachterban.nl is een community waar iedereen zijn vragen kwijt kan op het gebied van werk en inkomen. Meer dan zestig experts van CNV Vakmensen zorgen 24/7 voor accurate informatie. En iedereen kan vanaf het eerste moment meepraten over de cao. Dit begint met het ophalen van ideeën tot en met stemmen over het uiteindelijke cao-akkoord.

“Zo trappen we de deuren in van de achterkamertjes waarin cao-onderhandelingen nu plaatsvinden. We maken we de onderhandelingen transparant en begrijpelijk”, aldus Fortuin. De ambitie is om binnen twee jaar de honderd grootste cao’s af te sluiten met behulp van Je Achterban.

Met Je Achterban geeft CNV Vakmensen ook een antwoord op de kritiek van politiek en werkgevers over de mate waarin vakbonden nog representatief zijn. Fortuin: “Iedereen die dat belangrijk vindt, krijgt via ons inspraak op zijn arbeidsvoorwaarden. Zo vertegenwoordigen wij niet alleen onze leden, maar juist ook iedereen die niet bij ons is aangesloten. Wij roepen dan ook iedereen op zijn stem te laten horen!”

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Definitief: schilders krijgen 3,3 procent extra loon

OnderhoudNL verwacht heropening salarisgesprekken

Loonsverhoging gehuld in deken van mist

OnderhoudNL trekt fel van leer tegen vakbonden

Onderhandelingen over lonen zitten nog steeds vast


Naar archief >