Mengend Nederland gaat voor gelijk speelveld • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Mengend Nederland gaat voor gelijk speelveld


Mengend Nederland. Dat is de naam van een nieuw samenwerkingsverband tussen de brancheclubs voor desinfectie- en reinigingsmiddelen (NVZ), spuitbussen (NAV), lijmen en kitten (VLK) en verf en drukinkt (VVVF).

Jaitske Feenstra, directeur van de VVVF.

De organisaties slaan de handen ineen voor duurzame en veilige productie in Nederland en voor verantwoord gebruik van hun producten. Dit kan volgens Mengend Nederland niet zonder eenduidige, praktisch te implementeren regelgeving die rekening houdt met het midden- en kleinbedrijf. Deskundige en ‘toegankelijke’ handhaving moeten een gelijk speelveld versterken. Ook beijvert de koepelorganisatie zich voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor ‘grote en kleine producenten en leveranciers van hoogwaardige producten’.

Hoewel hun eindmarkten verschillen, hebben de aangesloten bedrijven een belangrijk gemeenschappelijk aspect, stelt Mengend Nederland: ze leveren en/of fabriceren ‘hoogwaardige, innovatieve producten’ door middel van het mengen van ingrediënten. Het samenwerkingsverband vertegenwoordigt ruim 200 bedrijven, zowel multinationals als midden- en kleinbedrijven waarvan de meeste internationaal actief zijn. De gezamenlijke sectoren zouden in Nederland een omzet realiseren van zo’n 2,5 miljard euro per jaar.

Bovendien vertegenwoordigen zij een groot deel van de chemische producten waar consumenten en profs dagelijks mee te maken hebben, schrijft Mengend Nederland: ‘Denk aan desinfectiemiddelen die nu alom worden gebruikt tegen het coronavirus. Reinigingsmiddelen zorgen voor schone werkplekken in bedrijven en voor hygiënische operatiekamers in ziekenhuizen. Woningen krijgen een sfeervolle kleur met verf en metalen bruggen zijn bestand tegen weer en wind door de beschermende coating. Op verpakkingen is informatie afgedrukt over bijvoorbeeld voedsel of het gebruik van medicijnen. Lijmen zorgen voor een superlichte en solide constructie van onder andere autoramen en kitten maken gebouwen luchtdicht wat weglekken van energie voorkomt. Stuk voor stuk producten die een belangrijke rol vervullen in de moderne samenleving.’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


VVVF stelt ambities biobased verf bij

Ketenpartijen willen Onderhoudsdag

Betere Schilder en Copperant werken samen

Jongeren leren verf maken


Naar archief >