Ga naar hoofdinhoud

Meer recyclen met kosteloos inzamelsysteem


Bedrijven en organisaties kunnen zich nog tot 31 mei 2023 inschrijven voor een kosteloos inzamelsysteem voor plastic verpakkingen, drankkartons (PD) en glazen verpakkingen. Aanmelden kan via het online inschrijfloket van Afval Goed Geregeld.

(Foto: Afvalfonds)

Al 10.000 locaties zijn dit jaar gestart met gescheiden inzameling van PD en 10.000 locaties met glas. Het Afvalfonds is namens de bedrijven die de verpakte producten op de markt brengen verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van die verpakkingen. Met ‘Afval Goed geregeld’ wil het Afvalfonds stimuleren dat we meer gaan recyclen.

Afvalfonds

Het Afvalfonds werkt aan een circulaire economie waarbij verpakkingsmateriaal een grondstof is én blijft. Het gescheiden inzamelen van bedrijfsmatig verpakkingsafval is daarin een hele belangrijke stap.

Bedrijven die gebruik willen maken van het kosteloze inzamelsysteem kunnen zich hier tot en met 31 mei 2023 aanmelden. Voor nieuwe inschrijvers start de gescheiden inzameling en recycling van het verpakkingsafval in het derde kwartaal van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Hemink Groep sluit zich bij Cirkelstad aan

‘Hoeveelheid afvalstromen van schildersbedrijven is beperkt’

Baril wil honderd procent circulaire verven in 2030

Savantis komt met lesmateriaal over circulariteit

Noordelijk collectief jaagt duurzaam onderhoud aan


Naar archief >