Ga naar hoofdinhoud

Medal of Excellence voor Anne Eerdman


Nederlands kampioen schilderen Anne Eerdman heeft tijdens EuroSkills 2023 in Gdansk een Medal of Excellence in de wacht gesleept. Na drie dagen ‘keihard buffelen’ kwam Eerdman uit op een totaal van 700 punten. Genoeg voor die felbegeerde medaille als bewijs van het excellente vakmanschap van de 22-jarige leerling van de Schildersvakopleiding Hengelo.

Van 6 tot en met 9 september streden vijftien nationale schilderkampioenen in Gdansk om de Europese titel. In het totaalklassement eindigde Eerdman op de achtste plaats. Goud, zilver en brons waren respectievelijk voor de nationaal kampioenen van Hongarije, Zwitserland en Oostenrijk.

Stinkende best doen voor medaille

Voor vertrek naar Gdansk vertelde Eerdman aan SchildersVak dat zij een bovengemiddelde prestatie zou moeten leveren voor het behalen van de Medal of Excellence. ‘Maar daar ga ik mijn stinkende best voor doen’, zei ze toen. De afgelopen maanden heeft de Almelose, werkzaam bij Wissink Vastgoedonderhoud, 280 uur moeten trainen om een goede prestatie te kunnen neerzetten tijdens EuroSkills.

De laatste Nederlandse deelnemer die een Medal of Excellence behaalde was Rick Rekers, tijdens EuroSkills 2016 in Göteborg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Johnny Serné als Expert Worldskills naar Gdansk

Anne Eerdman gaat naar het EK schilderen

Anne Eerdman in wachtkamer voor EK

Amy Bishop ziet af van EK schilderen

Schilderskampioen Amy gaat voor internationaal succes


Naar archief >