Marlies van Wijhe vertelt over de ‘gunfactor’ • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Marlies van Wijhe vertelt over de ‘gunfactor’


Anno 2011 wordt marketing en sales rationeel benaderd en worden commerciële plannen van bedrijven steeds verder doorgerekend en geanalyseerd. Dat het ook anders kan beschrijft auter Michiel Cobben in zijn boek ‘Verhoog je gunfactor’.

Marlies van Wijhe, algemeen directeur van Van Wijhe Verf en Zakenvrouw van het jaar 2010 nam gisteren in Zwolle haar exemplaar van het onlangs verschenen boek ‘Verhoog je Gunfactor’ in ontvangst. In het boek legt Van Wijhe uit hoe haar bedrijf omgaat met de gunfactor.

In het hoofdstuk over klantsegmentatie legt Marlies van Wijhe, algemeen directeur van Van Wijhe Verf en zakenvrouw van het jaar 2010, uit hoe haar bedrijf met de gunfactor omgaat: ‘Je kunt niet de hele wereld bedienen, dus als je weet dat het klikt met een klant, moet je ervoor gaan. Je zult moeten kiezen tussen klanten die bij jou passen en klanten die beter bij een ander passen.’

Cobben hierover: ‘Segmentatie op gevoel is voor een zakenman of vrouw de normaalste zaak van de wereld, toch zijn er nog maar weinig bedrijven die bewust segmenteren op basis van onderlinge gunfactor, terwijl de gunfactor de belangrijkste reden is dat mensen en bedrijven zaken met elkaar doen. Product, reclame en prijs zijn in elke markt van ondergeschikt belang, het is je gunfactor die bepaalt of een klant een aanbod accepteert.

‘Verhoog je Gunfactor’ door Michiel Cobben is verschenen op donderdag 20 oktober en het eerste exemplaar is overhandigd aan voormalig premier Jan Peter Balkenende. In het boek staan niet alleen adviezen om je gunfactor te verhogen, maar bevat ook interviews met o.a. Marlies van Wijhe, Mark Rutte, Frits Goldschmeding, Roos Vonk en Marlies Dekkers over hun visie op de gunfactor.


Deel via:

1 reactie


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Van Wijk Verf gaat in Elma doen

Glas Award voor Depot Boijmans van Beuningen

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

CAO-onderhandelingen gestart tussen OHNL, LBV, FNV en CNV

SchildersVAKTV: Erik Winkler in de schilderswerkplaats


Naar archief >