Marlies van Wijhe geridderd • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Marlies van Wijhe geridderd


Marlies van Wijhe, algemeen directeur van Koninklijke Van Wijhe Verf, is onderscheiden met de Koninklijke onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’. Ze ontving de versierselen namens de koning van de Zwolse burgemeester Peter Snijders.

Van Wijhe is onderscheiden op basis van haar 25-jarige verdiensten voor het familiebedrijf Koninklijke van Wijhe Verf en haar inzet voor duurzaamheid, innovatie in de branche en op maatschappelijk en cultureel vlak.

Familiebedrijven

Met ruim 100 jaar op de teller is Koninklijke Van Wijhe Verf een van de oudste familiebedrijven van Nederland. Directeur Marlies van Wijhe – die ook al eens zakenvrouw van het jaar was; in 2010 – maakt zich sterk voor familiebedrijven via het platform FBNed. Dat overlegt onder andere met VNO-NCW en MKB-Nederland over economische ontwikkelingen en maatschappelijke opgaven.

Verffabrikanten

Daarbij komt dat ze jarenlang actief was in de branchevereniging van de Verf- en Drukinktfabrikanten (VVVF), als voorzitter en als bestuurslid.
Binnen haar bedrijf stelt Van Wijhe de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties centraal en moedigt zij jonge mensen aan het verschil te maken. Ook heeft ze binnen het bedrijf een ‘greenteam’ samengesteld van enthousiaste ambassadeurs.


B Corporation

Tevens zoekt ze samenwerking met diverse universiteiten en kenniscentra, zoals het Polymer Science Park in Zwolle. De verffabrikant haalde in 2016, als eerste chemische bedrijf wereldwijd, het B Corp-certificaat. B Corps zijn organisaties met het doel om succes in het bedrijfsleven een nieuwe betekenis te geven: ‘using business for good’. B Corps voldoen aan de hoge normen voor milieu, transparantie, wettelijke aansprakelijkheid en balans tussen winst en impact.

Nevenfuncties

In nevenfuncties zet Marlies van Wijhe zich ook op cultureel en maatschappelijk vlak in voor een duurzame samenleving en is zij bestuurlijk actief voor onder meer Future for Nature en Stichting Drents Museum.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Mengend Nederland gaat voor gelijk speelveld

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

VVVF stelt ambities biobased verf bij

Van Emst van Van Wijhe naar Van Dam

Zelf CO2-footprint checken bij Wijzonol


Naar archief >